Bolnavii de cancer și medicii oncologi cer noi clarificăriPacienții din România, în special cei bolnavi de cancer, cei cu boli cronice și persoanele care beneficiat de transplant sunt panicați din cauza interdicțiilor impuse în perioada stării de urgență. Documentul transmis, miercuri seară, de autorității, conține lămuriri în ceea ce privește prevederile Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 74553 din data de 07.04.2020.

BIANCA ROTARU, reporter ”Clarificările au fost transmise din cauză că în spațiul public au apărut interpretări eronate cu privire la regimul internărilor și consultațiilor. Cu toate acestea, pacienții oncologici și medicii susțin că aceste lămuriri nu sunt suficiente pentru a ști dacă tratamentele sunt administrate în continuare, dacă se pot face operații sau dacă pot fi acordate consultații.”

prin telefon: CEZAR IRIMIA, președintele F.A.B.C „Clarificările nu au fost atât de clare, scuzați jocul de cuvinte, pe cât și-ar fi dorit ei să fie. În continuare este o ambiguitate în ceea ce privește tratarea pacienților oncologici. În continuare se folosește cuvântul doar urgențele, în continuare pacienții noștri suferă, nu sunt operați sau nu sunt primiți peste tot la chimioterapie deoarece este această teamă în spatele ordonanței care spune că doar urgențele, iar pacienții nu sunt tratați.”

În document se subliniază că interdicțiile în ceea ce privește internările, operațiile și consultațiile în perioada stării de urgență nu se aplică în mod automat, ci în baza analizei medicului curant de specialitate, care trebuie să justifice necesitatea internării, consultațiilor sau tratamentelor. De asemenea, se precizează că aceste interdicții nu se aplică în cazul pacientelor însărcinate sau persoanelor care necesită tratament oncologic și nici activităților legate de vaccinarea obligatorie a copiilor, care trebuie asigurate.

prin telefon: CEZAR IRIMIA, președintele F.A.B.C „Ar trebui să facă autoritatea noastră, care decide pentru noi în acest moment, situația foarte clară a acestor pacienți care reprezintă o urgență. Și nu doar pacienții oncologici, ci toți cei din programele naționale reprezintă o urgență.”

În documentul transmis de autorități, aseară, se mai precizează nu se închid spitalele publice sau private, ambulatoriile de specialitate sau cabinetele medicale, ci se suspendă doar acele activități medicale, consultații sau tratamente care nu sunt obligatorii și care pot fi reprogramate. Astfel, se urmărește prezervarea capacității de internare spitalicească și reducerea aglomerărilor din unități medicale și, implicit, se previne riscul de transmitere a infecției cu noul coronavirus.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook