Bolnavii de tuberculoză, trataţi în ambulatoriu



Bolnavii de tuberculoză vor putea fi tratați în ambulatoriu! Ministerul Sănătății a aprobat un ordin prin care devine operațional un program pilot ce le va permite unora dintre bolnavii de tuberculoză să fie tratați la domiciliu și în dispensare, fără a fi nevoie să petreacă o perioada îndelungată în spital.

VICTOR COSTACHE, ministrul Sănătății
"Tuberculoza rămâne o problemă importantă de sănătate publică din România şi suntem în continuare printre primele locuri din Europa. În urma eforturilor deosebite ale echipelor medicale, în ultimii ani, am trecut de pe locul 1 pe locul 5 din primele 18 locuri cu prioritate înaltă din Uniunea Europeană şi avem o serie de proiecte pentru a continua acest trend care este pozitiv. Deci, reuşim să câştigăm bătălia împotriva tuberculozei. O să urmeze o serie de proiecte de aproximativ 23 de milioane euro cu finanţare internaţională, iar proiectul pe care îl anunţăm astăzi este practic o schimbare de paradigmă"

Potrivit acestuia, proiectul va reprezenta un model de bune practici pentru celelalte spitale de pneumoftiziologie din România. Managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" a subliniat că niciun pacient care este contagios sau care are risc de a transmite boala membrilor familiei, dar şi persoanelor din jurul său nu va pleca acasă să îşi facă tratamentul.

BEATRICE MAHLER, manager Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"
"Nu va ajunge să fie tratat la domiciliu un pacient care are caverne, un pacient care are o tuberculoză extinsă, un pacient care nu-și poate să își asigure viața de zi cu zi acasă............ și tratamentul în spital. "

Proiectul, care se va derula în perioada ianuarie - decembrie, are ca obiectiv şi diagnosticarea rapidă a suspecţilor de tuberculoză. El face parte dintr-un proiect mai amplu "Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România", finanţat de Fondul Global de Luptă împotriva Tuberculozei şi Malariei pe care Ministerul Sănătăţii îl derulează timp de trei ani, în perioada 2018 - 2021. Rata de succes așteptată la tratament este de 85% și a unei rate de abandon și pierduți mai mică decât media pe țară de 4%.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook