Bugetarii se plâng de scăderea salariilor și se pregătesc de protesteRăbufnesc nemulțumirile în rândul bugetarilor, după ce fluturașul de salariu a arătat o scădere a lefurilor în condițiile aplicării noilor reglementări salariale. Angajații au constatat că trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat a avut drept rezultat diminuarea veniturilor salariale. Mai mult, potrivit președintelui Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, Sebastian Oprescu, unii angajați cu studii medii au ajuns să câștige cât cei cu studii superioare, situație care a creat o stare de tensiune. Atunci când oamenii primesc un salariu mai mic, dar volumul de muncă este același, este normal să apară nemulțumiri și să se ajungă și la proteste în stradă. Prin urmare, angajații din sistemul de stat ar putea organiza proteste în perioada următoare.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Bugetarii se așteptau anul acesta la o creștere salarială de 25%. În schimb, au constatat că sala vaniturile salariale au suferit scăder între 5% și 40%. Cei mai afectați de noua Lege a Salarizării sunt angajații din Educație, Sănătate, Poliție și Justiție."

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, într-un interviu pentru ziare.com, că cel putin o treime dintre bugetari și mulți angajați ai firmelor mici și mijlocii vor avea salarii micșorate ca urmare a revoluției fiscale. Acesta spune că pentru bugetarii cu funcții de conducere se poate ajunge la un venit mai mic cu până la 1.500 de lei, iar pentru funcționarii obișnuiți, pierderea poate fi între 300 și 700 de lei. Hossu a mai spus că situația diminării veniturilor salariale este urmarea corelarii celor trei elemente: legea de salarizare, ordinul de ministru pentru reglementarea sporurilor și transferul de taxe. Referitor la nemulțumirea sindicaliștilor privind scăderea salariilor, potrivit news.ro, deputatul ALDE, Varujan Vosganian, a declarat că el cunoaște sindicatele de aproape 30 de ani şi i s-ar părea chiar nepotrivit ca acestea să fie mulţumite, pentru că atunci liderii lor n-ar mai fi de folos pentru breasla lor. Vosganian susţine că ştirea corectă este că salariile bugetarilor cresc şi doar în cazul a două-trei procente există probleme. În 2016, efortul bugetar pentru salarii a fost de 57 de miliarde de lei, în 2017 - 70 de miliarde de lei, iar în 2018 se vor cheltui peste 80 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă în doi ani o creştere în nominal de circa 40% a completat parlamentarul ALDE. Este un efort considerabil, care arată că per ansamblu salariile vor avea o mare creştere. În orice caz, mult mai mare decât ritmul inflaţiei, a mai comentat acesta.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook