Buna Vestire, zi de mare sărbătoare creștinăBuna Vestire, zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocşi şi catolici! Este cinstită ziua în care Arhanghelul Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria că a fost aleasă de Dumnezeu să dea naştere Mântuitorului Iisus Hristos. Este una dintre sărbătorile creștin cu dată fixă în calendar. Atât catolicii cât și ortodocșii susțin că Buna Vestire a avut loc în Nazaret, dar locațiile exacte diferă. În tradiția catolică locul este marcat de Bazilica Bunei Vestiri , iar în tradiția ortodoxă de biserica ortodoxă grecească a Bunei Vestiri. În popor, sărbătoarea este cunoscută și ca Blagoveştenie. În calendarul creștin este şi prima dezlegare la peşte din Postul Paştelui. Se spune că omul care mănâncă pește de Buna Vestire se va simţi tot anul ca peştele în apă. Se mai spune că pescarii nu au voie să arunce mămăligă în apă, din cauză că mor peştii. În popor, sărbătoarea mai este numită și Ziua Cucului, deoarece se aude primul cântec al păsării întoarse din țările calde. Potrivit credința populară, în această zi aducătoare de veste minunată, cearta între oameni este mare păcat. Cine iscă ceartă în în această zi, are are necazuri tot anul. Buna Vestire, trebuie să-i găsescă pe oameni primeniți în haine curate, cu gânduri bune, veseli, cu stomacul plin şi cu bani în buzunar, altfel riscă să sufere de lipsuri tot anul. În unele zone, pentru a avea roade bogate în livezi, sătenii amenință pomii cu toporul și îi stropesc cu țuică. În Maramureş, gospodarii adună lucrurile de prisos de prin curţi şi le dau foc, potrivit unui ritual numit Noaptea focurilor.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook