Buzău: Un bărbat a atacat 13 pacienți la Spitalul de Psihiatrie



Caz fără precedent la Spitalul de Psihiatrie Săpoca! Un bărbat în vârstă de 38 de ani internat la unitatea medicală din județul Buzău i-a atacat, în timpul nopții, pe colegii de salon. Bărbatul nu s-a oprit însă aici şi a trecut şi în camera învecinată. Autoritățile au anunțat că patru persoane au decedat în urma atacului violent și nouă au fost grav rănite. Bărbatul le-a lovit cu un stativ de perfuzie în zona capului. Potrivit reprezentanților spitalului, pacienții atacați erau sedați sau imobilizați la pat și nu au avut nicio șansă de apărare în fața agresorului. Bărbatul a fost prins la poarta spitalului, cu stativul în mână, în timp ce încerca să fugă, de către un echipaj de poliție care se afla acolo pentru un alt caz. În momentul în care a fost prins, agresorul a opus rezistență, iar oamenii legii s-au luptat cu el până au reușit să-l imobilizeze.

Victimele atacului nemilos au fost transportate la mai multe spitale din București, cu autospeciale SMURD și cu elicopterul, pentru îngrijiri medicale de specialitate. Conducerea Spitalului de Psihiatrie susține că în timpul nopții, erau de serviciu medicul de gardă, șapte asistente medicale, trei infirmiere și doi muncitori care se ocupau de supravegherea bolnavilor psihic periculoși. Reprezentanții unității medicale mai susțin că în momentul atacului, una dintre asistente se afla la circa doi metri de locul incidentului însă bărbatul a acționat atât de rapid încât ea nu a avut timp să reacționeze. Federația Sanitas Săpoca subliniază că personalul medical din spital este insuficient și că este inadmisibil ca în zilele de weekend, o asistentă, un instructor și o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice.

Reprezentanții Sanitas mai precizează că, de-a lungul timpului, au făcut nenumărate sesizări către Ministerul Sănătății referitoare la personalul insuficient din spital, dar că acesta nu a luat nicio măsură în această privință, ci din contră, sporul de periculozitate al personalului a fost redus de la 75% la 50%, pe motivul că nu mai există bani. Autoritățile au reacționat, însă, acum, după producerea unei tragedii. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a deplasat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, împreună cu o echipă a Corpului de Control al instituției. Atacatorul din comuna buzoiană Săgeata suferea de sevraj etilic și fusese internat la Spitalul de Psihiatrie în urmă cu câteva zile. Conducerea unității medicale susține, însă, că bărbatul era internat într-un salon cu supraveghere normală, deoarece simptomele pe care le prezenta nu dădeau de bănuit că ar fi în stare să comită un asemenea măcel. El este pus sub urmărire penală de către procurori, pentru omor calificat.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook