Cabinetele din mediul rural, de aproape două ori mai puţine ca la oraşAvem tot mai puţini medici! Anul trecut, sistemul de sănătate avea 57.300 de medici. Acest lucru înseamnă că unui medic i-au revenit, în medie, 345 de pacienţi, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică. Pe lângă cei 57.000 de medici, în sistemul de sănătate mai lucrează 16.400 de medici dentişti şi 17.200 de farmacişti, la care se adaugă peste 66.000 de persoane angajate ca personal sanitar auxiliar. Statisticile mai arată că ponderea femeilor în rândul medicilor şi al medicilor dentişti este de peste două treimi, iar în rândul farmaciştilor de 90%. În 2016, activitatea din sistemul sanitar - public şi privat - s‐a desfăşurat în peste 60.000 de unităţi spitaliceşti. 49.000 dintre acestea se află în mediul urban şi doar 11.000 sunt amplasate în mediul rural.
Conform INS, cele mai multe cabinete de medicină de familie au funcţionat în mediul urban, aproape 7.000 de cabinete, comparativ cu aproximativ 4.600 de cabinete în mediul rural. În anul 2016, discrepanţele dintre urban şi rural sunt evidenţiate de numărul mai mare de locuitori care au revenit unui cadru medico‐sanitar: în mediul rural au revenit de 7,9 ori mai mulţi locuitori unui medic, de 6,1 ori mai mulţi locuitori unui medic dentist şi de 4,0 ori mai mulţi locuitori unui farmacist, faţă de mediul urban.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook