Campania ”Are nevoie de tine. Vorbește cu EA” lansează lupta împotriva cancerului de sânFederația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer și o cunoscută companie farmaceutică lansează lupta împotriva cancerului de sân, în cadrul campaniei ”Are nevoie de tine. Vorbește cu EA”! Organizatorii și voluntarii implicați în campanie își propun să fie aproape de femeile diagnosticate cu cancer de sân, mai ales de cele din mediul rural, și să le ofere speranţă şi susţinere pe parcursul tratamentului.

CEZAR IRIMIA, președinte F.A.B.C. ”Campaniile noastre se adresează populației rurale, acolo unde asistența medicală este precară sau lipsește cu desăvârșire. Ducem informația în mediul rural, ducem investigațiile în mediul rural, de la investigații clinice și de imagistică, pâna la alte investigații care nu țin de sfera oncologică.”

BIANCA ROTARU, reporter ”Cancerul de sân este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală. În România, peste 9.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de sân.”

ADA GALES, ambasador pentru sănătatea sânilor ”Sunt conștientă că există acest risc pentru noi toți. În același timp vin în întâmpinarea acestei probleme, deși nu mă confrunt eu, personal, cu acestă problemă, dar îmi dau seama că foarte mulți oameni și foarte multe femei se confruntă și foarte multe femei nu știu de metodele prin care această boală ar putea fi prevenită.”

Educația medicală în școli lipsește cu desăvârșire, spun specialiștii implicați în campanie. În România nu există programe de durată pentru prevenția și educarea populației.

DRAGOȘ MEDIAN, medic primar, Oncologie ”Mereu se discută, dar nu se implementează un program de educație medicală în școli. Cum aveam eu, de exemplu, când eram elev. Aveam ore de educație medicală, în cadrul orelor de dirigenție. Programul de screening iar este esențial. ”

În perioada 7-20 octombrie, într-un hipermarket din zona Grozăvești, cu sprijinul studenţilor la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, femeile vor învăța cum să își facă autopalparea sânilor în mod corect, prin intermediul unor mulaje anatomice speciale şi al unui film educaţional, în scopul depistării tumorilor în stadiuu incipient.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Mr. Bean: Inspectorul Fowler
Comedie

Mr. Bean: Inspectorul Fowler

Filmul prezintă 14 aventuri ale lui Mr. Bean, petrecute în timp ce este inspector. Ideile geniale și comice cu care scapă din situații dificile sunt nelipsite și vor face publicul să râdă cu lacrimi.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook