Campanie controversată, cu bannere cu medici reprezentați ca sfinți cu aureolă de coronavirusCampanie stranie, în București, Iași, Braşov şi în alte oraşe din ţară! O artistă din Capitală a creat o serie de ilustrații înfățișând medici cu aure și în posturi de sfinți, în cadrul unei campanii derulate de o agenție de publicitate, cu scopul de a le mulțumi celor care luptă în prima linie cu pandemia de coronavirus. Una dintre aceste imagini, amplasată pe un panou publicitar, poate fi văzută şi în zona Pieţei Delfinului din Sectorul 2 al Capitalei.

OCTAVIAN IONESCU, reporter  "Panouri publicitare de inspiraţie religioasă apărute peste noapte au stârnit reacţia bucureştenilor. Fie că reprezintă o icoană ortodoxă, imaginea unei zeităţi hinduse ori a unui călugăr budist, personajele de pe afişe au aureolă de sfinţenie sub forma SARS Cov-2, coronavirusul care a semănat boală şi moarte în toată lumea. Oamenii sunt nedumeriţi şi încearcă să îşi dea seama care este mesajul acestei campanii."

VOX "Nu se înţelege nimic! O blasfemie, a făcut-o un om cu capul sec."

VOX "O mare porcărie, nu mai au credinţă, nu mai au nimica."

VOX "Ce vedeţi acolo, Maica Domnului cu ochelari ce mai are acolo în mână, ce indică?"

Şi autorităţile locale au reacţionat.

DAN CRISTIAN POPESCU, viceprimar, Sector 2, Bucureşti "Am văzut panouri, blasfemii puse în Bucureşti efectiv, nu ştim încă la ce se face reclamă, poate sunt nişte minţi mai zbuciumate după izolare, nu ştiu ce se urmăreşte dar nu văd nici un scop util la care ar servi aceste imagini."

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că această campanie este “o încercare de maltratare vizuală a iconografiei creștine”. Potrivit lui Bănescu, nu este doar un demers blasfemiator, ci și o ofensă adusă categoriei profesionale a medicilor, care nu se cred cu certitudine sfinți sau mântuitori improvizați și nu pretind un cult public. Contactată de cotidianul Libertatea, autoarea desenelor, Wanda Hutira, a explicat că a ales să-i înfățișeze pe medici ca sfinți sau zei pentru că personalul medical, la fel ca personaje care de-a lungul istoriei au fost beatificate, dă dovadă de altruism. În viziunea acesteia, medicii fost au fost transpuși în reprezentări sacre din mai multe religii: creștinism, hinduism, budism. În urma reacţiilor negative din partea cetățenilor și a Bisericii Ortodoxe Române, primăria Capitalei a informat că deși modul în care imaginile au fost expuse este legal, va transmite o solicitare de eliminare a acestora.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook