Campanie de conştientizare: Alcoolul nu te face mare



Alcoolul nu-i face pe minori mari la fel cum filtrele de pe reţelele de socializare nu le fac pe mame mai tinere și nici trap-ul nu-i face pe tați mai cool! Așadar, cel mai bine e să nu ne lăsăm influențați de percepții, anturaj și trenduri, mai ales când acestea pot avea efecte negative asupra sănătății. Campania educațională ”Alcoolul nu te face mare” urmărește să îi facă pe adolescenți să înțeleagă efectele negative ale consumului de alcool.

JULIA LEFERMAN, inițiator campanie

”Este o campanie de educare care se adresează în primul rând minorilor, către care venim anul acesta cu o abordare creativă nouă, un limbaj pe care sperăm să îl accepte și să îl înțeleagă, care transmite că alcoolul nu te face mare, în ritmul muzicii trap. Deopotrivă ne adresăm părinților, cu un ghid, în care recomandăm modalități de inițierea discuțiilor privind consumul de alcool, și în același timp profesorilor.”


”Părerea mea este că este o campanie care ne ajută (...), primim informații care ne vor ajuta în viitor și pe care le putem da și noi mai departe.”

”Este o campanie care ne ajută să ne dezvoltăm pe plan personal, alcoolul nu ne ajută pentru că este un viciu în care putem cădea toți din cauza conjucturilor. Ai prieteni care consumă alcool? Am dar nu prea vorbesc cu ei, prefer să mă distanțez.”

În cadrul campaniei vor avea loc întâlniri cu elevii din clasele IX-X, cu psihologi, reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și ai Poliției Române, și cu reprezentanți ai organizației E-Civis, care vor prezenta adolescenților activități de timp liber precum demonstrații cu roboți.

comisar de poliție SORIN STĂNICĂ, director I.C.P.C.

”În permanență preocuparea noastră pentru consumul de alcool în rândul minorilor a fost una foarte importantă, prin prisma faptului că acesta este unul din principalele elemente care generează victimizare în rândul minorilor, dar și delicvență. Pe fondul consumului de alcool fie devin vulnerabili, fie au comportamente deviante.”

De asemenea, pe această temă au fost lansate: ghidul adolescentului, ghidul pentru părinți, ghidul profesorului cu sfaturi și recomandări, ce vor fi disponibile pe platforma online www.alcoolulnutefacemare.ro.

SILVIU IONIȚĂ, psiholog

”Suntem pe un trend descendent al consumului de alcool la minori, undeva la 10%, dar din păcate suntem încă departe de rata de la nivel european, ceea ce arată că aceste campanii de conștientizare a efectelor negative a consumului de alcool în rândul adolescenților și copiilor chiar funcționează!”

Și trupa de tați Shatra D.A.D.Z. s-a alăturat campaniei și dă tare volumul boxelor. Trupa a scos o melodie cu misiunea de a convinge adolescenții că alcoolul nu face ca această perioadă din viaţa lor să fie una memorabilă.

AMBIANȚĂ 
(”Oh no, ia stai cu tata, vrei să fii mare, stai să îți dau să plătești și rata. Lasă alcoolul când ești minor. ”)

Campania este în desfășurare la nivel național încă din 2006.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook