Stirile National TV
Campanie de împădurire, în Bihor
O țară mai curată și un mediu sănătos înseamnă în primul rând un aer mai curat. De aceea, campaniile de împădurire sunt foarte importante iar proiectele în acest sens sunt în plină desfășurare în județul Bihor. Cea de-a treia ediție a proiectului "Bihorul Plantează" a avut loc în zona Vârtop. Reprezentanții Ocolului Silvic Sudrigiu ne-au explicat care sunt pașii pentru refacerea pădurilor afectate de fenomenele meteorologice extreme, în special de vânturile puternice care au devastat o parte din vegetația locală.
prin telefon: CONSTANTIN DORIN MICLO, inginer silvic, șef Ocol Silvic Sudrigiu
"Pentru județul Bihor, noi suntem într-o campanie cu „Bihorul Plantează”, care s-a derulat de anul trecut împreună cu Consiliul Județean Bihor, cu Direcția Silvică, cu Facultatea de Silvicultură de la Oradea și în tot județul unde sunt campanii de împăduriri participă învățământul școlar, participă copii, diverși voluntari, sunt acțiuni care se fac printr-un parteneriat încheiat între cei pe care vi i-am amintit. În fiecare an, orice ocol are de plantat o anumită suprafață care prin participarea silvicultorilor și a pădurarilor, a colegilor de la ocoalele direcției, participă voluntari sau copii care sunt învățați și își explică modul în care se plantează și se instalează o pădure."
În cadrul acțiunii, au fost plantați 1500 de puieți de molid și paltin pe o suprafață de teren pe care pădurea a fost distrusă. Acțiunea a fost organizată cu implicarea activă a silvicultorilor, elevilor și profesorilor de la Școala Gimnazială din Câmpani. Acțiuni similare au fost organizate și în localitățile Apateu, comuna Nojorid, Săcueni și Dobrești, implicând comunități întregi în refacerea fondului forestier din județul Bihor. Acțiunile de plantare reprezintă o modalitate de a sensibiliza comunitățile locale asupra importanței protejării și regenerării pădurilor pentru sănătatea mediului înconjurător.