Campanie de voluntariat pentru evaluarea trotuarelor din Bucureşti"Donează 10.000 de paşi”, campanie de voluntariat pentru identificarea condiţiilor de deplasare pietonală în Bucureşti. Locuitorii Capitalei se vor putea implica voluntar, de astăzi, în realizarea unor hărţi care vor ilustra situaţia trotuarelor din oraș. În campania iniţiată de asociaţia Optar, se pot înscrie ca voluntari cetăţenii, ONG-uri și instituţii publice, urmând ca fiecare voluntar să cerceteze traseele pietonale pe o suprafaţă dată.

ALEXANDRA GEORGESCU reporter "Organizaţia îşi propune să realizeze trei hărţi care să ilustreze situaţia trotuarelor din Bucureşti, raportate la condiţiile minime de calitate prevăzute de lege. Două dintre hărţi vor fi dedicate persoanelor cu dizabilităţi – în scaun rulant şi, respectiv, cu deficienţe de vedere -, astfel încât să se poată deplasa în oraş în funcţie de gradul de accesibilitate a trotuarelor. Cea de-a treia hartă, spun iniţiatorii campaniei, va fi pentru toate categoriile de pietoni."

Voluntarii vor identifica tipurile de obstacole de pe traseele pietonale și troturare, urmând să înregistreze datele prin completarea unui formular şi prin realizarea de fotografii cu ajutorul unei aplicaţii pentru telefoanele mobile cu sistem Android. Fiecare voluntar implicat în proiect va avea de cercetat trasee aflate într-o suprafaţă în formă de pătrat cu latura de aproximativ 550 de metri. Bucureştenii care vor să se implice în campania „Donează 10.000 de paşi” se pot înscrie, începând de astăzi, pe lista voluntarilor, urmând ca aleerea zonelor care vor fi cercetate să se facă ulterior, după stabilirea echipelor de coordonare. Asociaţia Optar estimează că cercetarea zonelor şi cartografierea obstacolelor de pe trotuarele Capitalei se va desfăşura la sfârşitul lunii mai, după stabilirea coordonatorilor şi voluntarilor. După finalizarea proiectului din Bucureşti, aplicaţia şi conceptul campaniei de comunicare vor fi oferite gratuit oricărei comunităţi sau administraţii care fac dovada că au resursele necesare realizării proiectului în oraşul lor, spune ONG-ul.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook