Când geografia produce istorie



Evenimente de excepție la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Capitală! Sute de elevi și profesori au participat la cea de-a cinsprezecea ediție a Simpozionului de Geografie. Elevii bucureșteni care au obținut premii la Olimpiada de Geografie și la Concursul Național Terra, etapa municipală și națională, au fost premiați cu această ocazie. Totodată, profesorul Școlii Gimnaziale Nr. 59 din București, Călin-Mircea Popa, a prezentat Monografia instituției de învățământ, prima de acest gen a unei școli gimnaziale din București.

CĂLIN-MIRCEA POPA, profesor Școala Gimnazială Nr. 59, autor

"Acum din capul locului vreau să vă spun că e o lucrare deocamdată provizorie. Am început să lucrez la Monografie în urmă cu un an și jumătate și am ajuns aproape la final, adică în momentul de față ea are aproximativ 260 de pagini, dar mai am de adăugat vreo 70-80 de pagini și aștept vacanța de vară ca să pot lucra zi-lumină, ca în agricultură, astfel încât până la sfârșitul verii să vadă lumina tiparului cu sprijinul Administrației Sectorului 6 și în septembrie să putem avea evenimentul de lansare."

CĂTĂLINA SERBAN, inspector școlar pentru Geografie, ISMB

"Monografia Școlii 59 realizată de profesorul Călin Popa este o monografie unicat spun eu deoarece în nicio școală nu s-a realizat o astfel de monografie în sensul în care sunt cuprinși toți elevii din primul an de funcționare al școlii și până în prezent, respectiv 42 de ani pentru Școala 59, toții profesorii care au trecut prin școală, indiferent că au fost câteva luni profesori sau mai mulți ani, deci nu s-a realizat niciodată o astfel de lucrare complexă și completă."

Volumul este o adevărată carte de vizită a instituției de învățământ.

CĂLIN-MIRCEA POPA, profesor Școala Gimnazială Nr. 59, autor

"Monografia continuă și cu prezentarea cadrelor didactice din 1982 până în prezent și a tuturor absolvenților. Am luat toate cataloagele, toate registrele matricole ale școlii din 1982 până în prezent și am desprins de acolo toate numele copiilor absolvenți de clasa a IV-a, respectiv de clasa a VIII-a, unii se regăsesc de două ori în carte și sunt menționate clasele din care au făcut parte, învățătoarea la clasă, profesorul, anul de studiu. Într-un fel, ca o paralelă dincolo de realizarea monografiei, aș putea spune că o dată cu includerea în cartea a unui număr imens de pagini cuprinzând peste 13 mii de absolvenți, am și digitalizat baza de date a școlii."

În volum sunt menționate evenimentele, concursurile sau spectacolele în care au fost implicați elevii și profesorii. Evenimentele de la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Capitală s-au încheiat cu vizitarea unei expoziții cu fotografii ale profesorului de geografie Petre Stoinea și ale Clubului de Geografie al Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Capitală, din expedițiile pe care le-a realizat în decursul anilor în România și nu numai.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook