Capete încoronate și înalți demnitari, la funeraliile Regelui Mihai I



Regi, regine, prinţi, prinţese şi numeroşi aristocraţi de viţă veche! Reprezentanţi ai caselor regale din întreaga lume au venit să-şi ia rămas bun de la ultimul rege al românilor. 19 familii regale, trei familii imperiale, Familia Mare Ducală de Baden și Familia Princiară de Ligne şi-au trimis reprezentanţii la funeraliile lui Mihai I. Printre primii care au ţinut să se reculeagă la căpătâiul monarhului au fost României au Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei si regina Silvia, care i-au adus un omagiu regelui Mihai şi au îmbărbătat-o pe Principesa Margareta.Regele Spaniei, Juan Carlos şi soţia sa, regina Sofia, verişoara primară a regelui Mihai, s-au recules şi ei la catafalcul Majestăţii Sale. Cu ochii în lacrimi, prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, i-a adus şi el un ultim omagiu regelui Mihai. Lista oaspeților care au participat la funeralii este impresionantă și arată cât de respectat era Majestatea Sa în rândul familiilor regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bahrein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franţa, Prusia, Italia şi Portugalia. Marele Duce de Luxemburg, principele Georg al Prusiei, Arhiducele Karl al Austriei, şi Marea Ducesă Maria a Rusiei, Principesa Astrid a Belgiei şi Principele Lorenz al Belgiei au asistat la ceremonii. Pe lista participanţilor s-au mai aflat regele Simeon al II-lea al bulgarilor, Regina Anne-Marie a Greciei, principele Moștenitor Alexandru al II-lea al Serbiei şi principele Moștenitor Leka al II-lea al Albaniei. La funeralii au participat şi reprezentanţi ai familiilor regale din Orientul Mijlociu: Prinţesa Muna a Iordaniei, mama regelui Abdallah al II-lea, prinţesa Rym, soţia prinţului Ali, fratele vitreg al regelui Abdallah, şi şeicul Rashid bin Khalifa al Khalifa din Bahrein.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook