Capitala României, în topul celor mai poluate orașe europeneBucureștiul este pe locul șase în topul celor mai poluate orașe din Europa! Cel mai mare poluator este traficul. Toată lumea simte efectele poluării. Cu peste 600 de maşini la mia de locuitori, Bucureștiul este in topul mondial al celor mai aglomerate capitale. Cu mici excepţii, majoritatea autoturismelor transformă aerul în otravă. Lor li se adaugă şantierele amenajate, CET-urile şi chiar centralele de apartament.

SIMONA ȚIPIȘCĂ, medic de familie“Poluarea atmosferică poate afecta în mod complex sănătatea umană, astfel încât poate cauza și exacerba în același timp afecțiuni ale sistemului respirator, cardiovascular și cu implicații uneori destul de mari și asupra sistemului neuropsihic.”

Copiii sunt afectați chiar dinainte sa se nasca.

SIMONA ȚIPIȘCĂ, medic de familie “La copiii expuși la hidrocarburi, încă din faza intrauterină, aceștia au fost afectați major și la testele de inteligență au prezentat tulburări de atenție, de concentrare, de memorie și uneori au avut și tulburări de anxietate și depresie.”

Autoturismele raman principala sursa de poluare.

prin tel: MARIUS LEONTE, expert auto “O cauză majoră, poate cea mai mare cauza a poluării Bucurestiului este traficul infernal și implicit noxele emise de mașini. Capitala ocupă locul 3 în lume în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic din lume. Trebuie sa spunem cu tristete, o persoană pierde in medie 27 de zile pe an în ambuteiaje, practice aproape o luna din an. Cel mai mult în traffic poluează mașinile cu o vechime mai mare de 15 ani, cele noneuro, euro 1, 2, 3 care au ca în urma arderilor reziduri foarte mari de cenușă. 01.000

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Până la scăderea nivelului de poluare din București, care nu se poate face decât cu politici drastice din partea Municipalității, cetățenii sunt expuși la riscuri mari de îmbolnăvire. Din nefericire, oamenii nu sunt afectați doar de poluarea din exterior, ci și de poluarea din interior."

SIMONA ȚIPIȘCĂ, medic de familie  “Poluarea de interior constă la expunerea la fumul de țigară, la alergenele din praful de casă, compuși organici volatili aflați în spațiul de locuit sau la locul de muncă și toate acestea cumulate pot afecta în mod deosebit sănătatea cauzând și exacerbând bolile respiratorii, iar în ulitimele decenii a crescut în mod îngrijorător prevalența bolilor de tip obstructiv, a bolii respiratorii de tip obstructiv, cum ar fi astmul bronșic, boala pulmonară obstructivă cronică, tot în sfera respiratorie putem menționa și rinita alergică.” 04.46

România a fost trimisă în fața Curții Europene de Justiție din cauza încălcării constante a valorilor limită pentru poluanții din aer, iar în cazul unei condamnări suntem în pericol să plătim penalități de două sute de mii de euro pe zi. Insa banii ar fi ultima problema cand statisticile arata că 23 de mii de români mor anual din cauza bolilor provocate de poluare.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook