Casa Radio ar putea deveni campus universitarClădirea abandonată a Casei Radio din Bucureşti ar putea deveni utilă, la circa trei decenii de la momentul încetării lucrărilor. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că are în plan să transforme celebra Casă Radio, în campus universitar. El a precizat că nu este interesat neapărat de clădire, ci de terenul de 10 hectare din jurul ei. Pentru ca acest plan sa fie fezabil, este necesar ca Ministerul Dezvoltării să preia terenul si, apoi, să-l dea în administrare sau în orice formă Primăriei Capitalei. „Orice am face acolo, oricum trebuie sa facem o mare dezbatere publica, pentru ca este un teren important", a concluzionat Nicușor Dan.

MONICA APOSTOL, reporter „Casa Radio era neterminată la momentul Revoluției din Decembrie 1989 și așa a rămas. Construcția, începută în 1986, pe locul unui hipodrom, era menită să adăpostească Muzeul Național de Istorie a Republicii Socialiste România. Deși era finalizată doar fațada, a fost inaugurată pe 23 august 1989, când Nicolae Ceaușescu a organizat și ultima parada de Ziua Națională.”

În 1992, Casa Radio a fost transferată, împreună cu terenul aferent, din administrarea Ministerului Culturii, în administrarea Radioteleviziunii române. Se dorea, la acel moment, să devină sediu al Radiodifuziunii române, motiv pentru care a și fost supranumită Casa Radio. Este unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din București, expresie a megalomaniei ceaușiste. În 2004, uriașa clădire pe cale să devină o ruină și terenul de 10 hectare au fost concesionate, pe o perioadă de 49 de ani, unor investitori din Turcia și Israel care promiteau că vor face acolo un mall și trei blocuri. Proiectul, numit Dâmboviţa Center, a rămas doar pe hârtie. Acum, Ministerul Dezvoltării trebuie să găsească o formulă de retragere a concesionării și de transmitere a Casei Radio și a terenului aferent către Primăria Capitalei.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook