Caștiguri salariale record



Salarii mari, venituri mici! Angajaţii din România au obţinut anul trecut câştiguri salariale totale de 57,35 de miliarde euro, arată datele publicate de către biroul european de statistică, Eurostat. Este un nivel record ca valoare absolută. Cu toate acestea, partea din valoarea adăugată în economie care le revine salariaţilor rămâne mult sub nivelul din 2008 şi este semnificativ mai mică decât nivelul din alte state din Uniunea Europeană. În 2016, valoarea remuneraţiilor angajaţilor români a ajuns la 33,9% din PIB. La nivelul Uniunii Europene, mai prost decât noi stau doar două ţări: Grecia şi Irlanda. Cele două state au distribuit angajaţilor, anul trecut, procente mai mici din PIB sub formă de venituri salariale: de 31,3% şi respectiv 33,4%. La polul opus, angajaţii din Danemarca şi Franţa primesc peste 52% din PIB sub formă de salarii.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "România înregistrează o situaţie paradoxală! Câştigurile salariale depăşesc nivelul de dinaintea crizei financiare internaţionale, din 2008. Cu toate acestea, procentul din PIB alocat salariilor a rămas printre cele mai mici din Uniunea Europeană."

După criza financiară internaţională de acum nouă ani, angajaţii din România au încasat o parte tot mai mică din ceea ce a produs economia. Dacă în 2008 angajatorii au cedat salariaţilor 39,3% din PIB sub formă de venituri salariale, în 2016, valoarea remuneraţiilor angajaţilor români a ajuns la 33,9% din PIB, de la de la 32,3% din PIB în 2015. Potrivit Comisiei Naţională de Prognoză, deşi se estimează o creştere rapidă a valorii totale a salariilor în anii următori, partea din economie care revine salariaţilor români va rămâne între 36% şi 37% din PIB, cu mult sub nivelul european.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook