Caștiguri salariale recordSalarii mari, venituri mici! Angajaţii din România au obţinut anul trecut câştiguri salariale totale de 57,35 de miliarde euro, arată datele publicate de către biroul european de statistică, Eurostat. Este un nivel record ca valoare absolută. Cu toate acestea, partea din valoarea adăugată în economie care le revine salariaţilor rămâne mult sub nivelul din 2008 şi este semnificativ mai mică decât nivelul din alte state din Uniunea Europeană. În 2016, valoarea remuneraţiilor angajaţilor români a ajuns la 33,9% din PIB. La nivelul Uniunii Europene, mai prost decât noi stau doar două ţări: Grecia şi Irlanda. Cele două state au distribuit angajaţilor, anul trecut, procente mai mici din PIB sub formă de venituri salariale: de 31,3% şi respectiv 33,4%. La polul opus, angajaţii din Danemarca şi Franţa primesc peste 52% din PIB sub formă de salarii.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "România înregistrează o situaţie paradoxală! Câştigurile salariale depăşesc nivelul de dinaintea crizei financiare internaţionale, din 2008. Cu toate acestea, procentul din PIB alocat salariilor a rămas printre cele mai mici din Uniunea Europeană."

După criza financiară internaţională de acum nouă ani, angajaţii din România au încasat o parte tot mai mică din ceea ce a produs economia. Dacă în 2008 angajatorii au cedat salariaţilor 39,3% din PIB sub formă de venituri salariale, în 2016, valoarea remuneraţiilor angajaţilor români a ajuns la 33,9% din PIB, de la de la 32,3% din PIB în 2015. Potrivit Comisiei Naţională de Prognoză, deşi se estimează o creştere rapidă a valorii totale a salariilor în anii următori, partea din economie care revine salariaţilor români va rămâne între 36% şi 37% din PIB, cu mult sub nivelul european.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook