Cătălin Ivan: Bogdan Stanoevici a pierdut lupta cu sistemul medical românesc



Dispariţia prematură a lui Bogdan Stanoevici a lăsat un gol imens pentru cei care l-au cunoscut şi apreciat. După o carieră pe scenă şi pe marile ecrane, a dorit să se implice în politică, pentru că îşi dorea o reformă reală a României. Atacat de virusul SARS-CoV-2, sistemul de sănătate românesc nu a fost suficient pentru a-l salva. Un mesaj emoţionant vine de la liderul Alternativei pentru Demnitate Naţională, Cătălin Ivan, care l-a cunoscut bine pe Bogdan. Au fost adversari politici în 2019, când au candidat la alegerile prezidenţiale, dar cu un proiect de ţară cu multe similitudini, colegi mai târziu, regăsindu-şi puncte comune în dorinţa de a pune sănătatea şi educaţia în prim plan.

"Imposibil să descriu în cuvinte tristețea provocată de vestea că Bogdan a pierdut lupta cu boala. Nu cu CoVid-ul. Dură și aceea, dar câștigată. A pierdut lupta cu sistemul medical românesc," scrie Cătălin Ivan pe pagina sa de Facebook. "Îl păstrez în memorie și în inimă pe Bogdan așa cum l-am cunoscut, un om liber, asumat, altruist, rebel, implicat, un om bun în adevăratul sens al cuvântului. Nu am auzit niciodată o vorbă rea despre nimeni de la el. Pe toți ne prețuia și avea felul lui de a fi plăcut și util oricând, în orice situație. Un om rar și o pierdere uriașă pentru noi toți. A fost un om politic care a crezut cu toată onestitatea, naivitatea și convingerea că poate să facă țara asta bine. Nu te vom uita niciodată."

Am discutat cu liderul ADN, Cătălin Ivan într-o zi tristă pentru noi toţi, ziua în care trupul neînsufleţit al lui Bogdan Stanoevici a fost depus la capela cimitirului Bellu.

CĂTĂLIN IVAN, coordonator politic ADN

"Este unul dintre oamenii pe care ti-ai fi dorit să îl fi cunoscut mult mai devreme şi regreţi că nu ai alocat suficient de mult timp discuţiilor. E o pierdere pentru absolut toţi, nu doar pentru politica românească, nu doar pentru cultura românească, e o pierdere pentru toţi cei care l-au cunoscut şi au avut acest privilegiu. Un om care a murit cu zile, încercând să facă bine pentru această ţară, încercând să se implice cât mai mult în viaţa publică, din speranţa că efortul său va duce mai bine românilor. Cred că această situaţie care nu poate fi ignorată, prin populariatea, prin personalitatea lui Bogdan Staneovici, această situaţie va repune lumina pe acest sistem corupt, ineficient şi criminal, că nu ne ferim de cuvinte. Astăzi sistemul de sănătate din România este un sistem criminal."

Cătălin Ivan atrage atenţia o dată în plus asupra pericolului din spitalele româneşti.

CĂTĂLIN IVAN, coordonator politic ADN

"Bogdan ne dă un semnal de alarmă şi ne spune că în România, astăzi, mor români cu zile, zilnic românii mor în spitale, sau pentru că nu ajung în spitale, oameni care s-ar fi putut face bine, oameni care ajung cu boli vindecabile în spital şi se îmbolnăvesc de alte boli şi nu mai ajung alături de cei dragi şi sfârşesc în cimitir. Sistemul medical din România este un sistem bolnav cap coadă. Nu este doar subfinanţat. În loc să vindece, sistemul medical din România omoară oameni. Avem mai bine de un an de zile de când trăim în această pandemie, dar nu pandemia este pericolul principal. Pericolul principal este că acest virus ne obligă să ajungem în spitalele din România. Doar Dumnezeu ştie dacă de acolo ne mai întoarcem întregi. Vorbim despre corupţie, vorbim despre căpuşarea spitalelor din România şi căpuşarea sistemului medical de către clientela politică."

Potrivit lui Cătălin Ivan situaţia din spitalele româneşti este o reală ameninţare la siguranţa naţională.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook