Ce aşteaptă românii de la UEMobilitatea şi transportul public, politicile pentru tineret, securitatea şi terorismul, integrarea imigranţilor, mediul şi şomajul sunt domeniile în care UE ar trebui să depună mai multe eforturi pentru a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a cetăţenilor. Cel puţin asta cred românii, potrivit unui sondaj dat publicităţii în prezenţa comisarului european pentru Politică Regională, Corina Creţu şi a președintelui Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz. Cei doi oficiali au explicat importanţa dialogului cu cetăţenii într-o perioadă în care sunt multe semne de întrebare în privinţa a ceea ce are Europa de oferit.

CORINA CREŢU, comisarul european pentru Politică regională
"Europa nu înseamnă doar Bruxelles, Europa este suma celor 500 de milioane de cetăţeni, cu nevoile lor"--"România este mult în urmă şi acest lucru depinde de efortul nostru comun."

KARL-HEINZ LAMBERTZ, președintele Comitetului European al Regiunilor

"Trebuie ca cetăţenii să înţeleagă, să fie convinşi, din punct de vedere intelectual, emoţional dar şi economic de valoarea adăugată a UE. Trebuie ca UE să permită tuturor, în toate statele, în toate regiunile, să trăim mai bine, pentru că suntem împreună, pentru că avem un obiectiv comun."

Cei doi înalţi demnitari au subliniat că proiectul european trebuie mai bine explicat în acest moment, în contextul unui val populist dar şi al crizei migraţiei. Dialogul cu cetățenii al celor doi oficiali se înscrie într-o serie de dezbateri inițiate de Reprezentanța Comisiei Europene. Ele se axează pe cele cinci scenarii privind viitorul Europei, prezentate în Cartea Albă publicată de Comisia Europeană în martie 2017.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Secretul mastii
Drama

Secretul mastii

În jurul anului 1700, prințul moștenitor Lee Seon luptă împotriva organizației Pyunsoohwae, organizație care se pregătește să privatizeze alimentarea cu apă a Joseon-ului.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook