Ce produse s-au scumpit cel mai mult



Rata anuală a inflației este în creștere! Luna trecută a urcat, comparativ cu noiembrie 2021, la 16,8%, conform datelor transmise de Institutul Național de Statistică. Cel mai mult s-a scumpit zahărul, cu peste 60 de procente, faţă de noiembrie 2021, în timp ce energia electrică s-a scumpit cu peste 47%. Potrivit INS, preţurile de consum în luna noiembrie 2022 comparativ cu luna octombrie 2022 au crescut cu 1,3%. Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni faţă de precedentele 12 luni este 13,1%. Singurele ieftiniri le întâlnim la serviciile de telefonie, unde preţurile au scăzut cu 1,04%, în noiembrie 2022, faţă de noiembrie 2021, şi la poştă şi telecomunicaţii. Analiștii economici spun că și anul 2023 va fi unul greu pentru români și că de abia din 2024, oamenii vor simți că vor face față cheltuielilor.

prin tel: ADRIAN NEGRESCU, consultant financiar

"Cele mai mari scumpiri sunt din păcate la produsele alimentare, de bază, ulei, zahăr, făină, mălai și la produsele energetice, adică la gaze, la curentul electric. Toate aceste scumpiri afectează  mare parte din populație, iar nivelul de trai continuă să scadă de la o lună la alta, să ne așteptăm la scumpiri și în 2023, poate mai temperate decât în 2022, iar o ieftinire semnificativă în zona prețurilor de consum să o vedem abia în a doua parte a anului 2024. Din păcate salariile nu reușesc să facă față acestor scumpiri și prin efect direct, puterea noastră de cumpărare va continua să scadă. Oricat ai crește salariile este aproape imposibil în momentul de față să ajungi la nivelul inflației percepute de marea majoritate a populației."

Specialiștii nu exclud să încheiem anul 2022 cu o inflație de peste 17%.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook