CE va simplifica procedurile de accesare a banilor europeniComisia Europeană vrea să simplifice procedurile pentru accesul la fondurile UE, după anul 2020! Propunerile de simplificare au fost formulate de un grup de experţi independenţi pentru politica de coeziune. Aceştia au realizat un raport în care subliniază că reducerea normelor care există în prezent va facilita activitatea administraţiilor locale care gestionează fonduri europene şi pe cea a întreprinderilor care doresc să solicite finanţare din partea Bruxelles-ului.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Norme mai puţine şi mai simple, economie de timp şi de bani! Simplificarea procedurilor pentru accesarea fondurilor europene va contribui la eficientizarea cheltuielilor, spun oficialii europeni. Toate statele membre vor trebui însă să îndeplinească în continuare o serie de criterii, precum: un nivel semnificativ de cofinanţare naţională şi sisteme fiabile de gestiune şi control."

Potrivit experţilor, normele din cadrul diferitelor fonduri şi instrumente ale Uniunii Europene ar trebui armonizate în ceea ce priveşte ajutoarele de stat, achiziţiile publice şi metodele de rambursare a costurilor, pentru a permite beneficiarilor să solicite, pentru acelaşi proiect, fonduri din surse diferite. De exemplu, aplicarea aceloraşi norme în cadrul politicii de coeziune, şi în cadrul Fondului European pentru Investiţii Strategice ar permite facilitarea accesului la sprijin pentru întreprinderile mici. Simplificarea procedurilor ar fi de mare ajutor şi pentru autoritățile, fermierii și întreprinderile locale din România. Mai ales că, în cadrul celui de-al doilea exerciţiu financiar al Uniunii Europene, ţara noastră a absorbit doar 0,5% din cele peste 30 de miliarde de euro pe care le poate accesa.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Sandokan, Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Comerciantul
Drama istorica

Comerciantul

Mulți oameni măreți au avut începuturi modeste. Spre finalul tumultuoasei Dinastii Joseon, Chun Bong Sam este un negustor ambulant care a moștenit conducerea unui grup comerciant în dificultate.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook