Cele 10.000 de doze de vaccin, depozitate la Institutul Cantacuzino



Primele 10.000 de doze de vaccin anti-SARS-CoV-2 au ajuns, în această dimineață, la Institutul Cantacuzino, în Centrul Național de Stocare. În ceasta seară, dozele vor fi trimise către centrele de vaccinare, înființate în cele 10 unitați sanitare suport COVID. Livrarea si distribuirea, asigurate de producătorul Pfizer România, se face pe un lanț de frig obisnuit de 2, până la 8 grade. Un moment important pe care românii il asteaptă de un an de zile, a declarat premierul Florin Cîțu, prezent la Institutul Cantacuzino, alaturi de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, ministrul Sănătatii, Vlad Voiculescu și secretarul de stat în M.A.I, Raed Arafat. România va primi, în total, în jur de 10 milioane de doze de vaccin, ceea ce însemană că aproximativ 70 % din populatie se va putea vaccina, a mai precizat premierul

FLORIN CÎȚU, premierul României „Începe campania de vaccinare, oficial, cu primul vaccin care se va face mâine. Acum, am primit primele 10.000 de doze, iar, săptămânal, vom primi în jur de 140.000 de doze. România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin și, așa cum am văzut că au mers lucrurile până acum, sigur vom avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct. Vaccinarea in România este gratuită și nu este obligatorie”. 

Aflat la Institutul Cantacuzino, medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că efortul logistic și de organizare a fost unul fără precedent, iar prin informare corectă, oamenii vor putea să decidă dacă vor să se vaccineze sau nu. Prima persoană care va fi vaccinată este un cadru medical și va fi cunoscută, mâine, la Institutul de Boli Infectioase „Matei Balș” din București.

VALERIU GHEORGHIȚĂ, coordonatorul campaniei de vaccinare „Există speranță, există încredere, în același timp există și ezitare pe marginea acestei teme legată de vaccinare, însă, sunt, în același timp, bucuros că putem să oferim din ce în ce mai multe răspunsuri la întrebările pe care fiecare persoană le are vizavi de importanța vaccinării în momentul de față, ca măsură sigură și eficientă legată de campania de vaccinare și de limitarea consecințelor negative ale pandemiei”.

În momentul de față, datele de siguranță sunt foarte bune, a mai adăugat Gheorghiță, o dovadă în acest sens fiind Anglia, unde s-a ajuns la aproape un milion de persoane vaccinate, fără a fi înregistrate reacții adverse majore. Vaccinul a fost autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului, îndeplinind toate criteriile de siguranţă, de calitate şi de eficacitate, ceea ce înseamnă undă verde pentru demararea în condiţii absolut normale a campaniei de vaccinare. Potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, reactiile adverse ale vaccinului sunt de intensitate uşoară-medie.

MONICA APOSTOL, reporter „Este vorba de reacţii adverse locale, cele mai frecvente fiind durere, disconfort la locul de administrare, umflătură, tumefacţie, în anumite cazuri roşeaţă. De asemenea, pot fi înregistrate reacţii adverse generale, precum: febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare. Atenție, persoanele cu istoric alergic major, istoric de şoc anafilactic, trebuie să fie prudente, medicul de familie jucând un rol important în aceste cazuri”.

Pe 28 decembrie, România ar trebui să primească cea de-a doua tranșă de vaccinuri cu 140.000 de doze. Cele 10 milioane de doze achiziționate de țara noastră sunt produse de compania BioNTech-Pfizer.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook