Centenar în Bucovina



Bucovina se pregăteşte de Centenar! Frumoasa zonă din nord-estul ţării, care păstrează urmele trecerii a trei imperii este traversată de simboluri la tot pasul. Peisajul impresionant, bisericile si manastrile unice în lume, decorate pe pereţii exteriori cu fresce spectaculoase sunt doar o parte din atracţiile acestui ţinut. Iar în 2018, Bucovina va constitui unul din reperele evenimentelor care vor marca 100 de ani de la Marea Unire. O echipa a Naţional Tv a mers în această zonă fermecătoare a României pentru a vedea cum se pregătesc bucovinenii de această sărbătoare atât de importantă pentru istoria noastră, a tuturor. Gazda noastră, Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, ne-a arătat câteva dintre locurile unde românii dar şi invitaţii de peste hotare vor putea celebra Centenarul.

GHEORGHE FLUTUR, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava

"Suntem la Suceava, oraş legat de Marea Unire pentru că pe 28 noiembrie, Bucovina era una dintre provinciile care se unea cu ţara. Anul acesta la 28 noiembrie am intrat în anul centenar aici la Suceava şi vom avea foarte multe evenimente sub egida Bucovina 100."

Autorităţile au pregătit o serie de acţiuni pentru marcarea Centenarului. Unul dintre proiecte se va derula în comun cu Alba-Iulia şi Chişinău. Nu vor lipsi filmele documentare si expoziţiile care îl vor avea în centru pe domnitorul Ştefan cel Mare.

GHEORGHE FLUTUR, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava

"Veniţi să vedeţi cetatea de Scaun a Sucevei, recent fortificată, consolidată, Muzeul de Istorie a Bucovinei, natura, gastronomia, credinţa. Avem opt monumente Unesco, manastiri, Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa."

De asemenea, sunt prevăzute evenimente cu diaspora, pentru că foarte mulţi români au plecat să lucreze în strănătate. Una din atracţiile principale va fi inaugurarea drumului lui Ştefan cel Mare de la Putna prin cele 47 de ctitorii ale marelui voievod, pe unde vor putea trece pelerinii. Iar dacă superbele manastiri bucovinene raman punctul cel mai important din zestrea Bucovinei, potenţialul turistic nu se opreşte aici iar vizitatorii se pot bucura de peisaje de vis şi gusturi tradiţionale.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook