Centenar în BucovinaBucovina se pregăteşte de Centenar! Frumoasa zonă din nord-estul ţării, care păstrează urmele trecerii a trei imperii este traversată de simboluri la tot pasul. Peisajul impresionant, bisericile si manastrile unice în lume, decorate pe pereţii exteriori cu fresce spectaculoase sunt doar o parte din atracţiile acestui ţinut. Iar în 2018, Bucovina va constitui unul din reperele evenimentelor care vor marca 100 de ani de la Marea Unire. O echipa a Naţional Tv a mers în această zonă fermecătoare a României pentru a vedea cum se pregătesc bucovinenii de această sărbătoare atât de importantă pentru istoria noastră, a tuturor. Gazda noastră, Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, ne-a arătat câteva dintre locurile unde românii dar şi invitaţii de peste hotare vor putea celebra Centenarul.

GHEORGHE FLUTUR, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava

"Suntem la Suceava, oraş legat de Marea Unire pentru că pe 28 noiembrie, Bucovina era una dintre provinciile care se unea cu ţara. Anul acesta la 28 noiembrie am intrat în anul centenar aici la Suceava şi vom avea foarte multe evenimente sub egida Bucovina 100."

Autorităţile au pregătit o serie de acţiuni pentru marcarea Centenarului. Unul dintre proiecte se va derula în comun cu Alba-Iulia şi Chişinău. Nu vor lipsi filmele documentare si expoziţiile care îl vor avea în centru pe domnitorul Ştefan cel Mare.

GHEORGHE FLUTUR, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava

"Veniţi să vedeţi cetatea de Scaun a Sucevei, recent fortificată, consolidată, Muzeul de Istorie a Bucovinei, natura, gastronomia, credinţa. Avem opt monumente Unesco, manastiri, Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa."

De asemenea, sunt prevăzute evenimente cu diaspora, pentru că foarte mulţi români au plecat să lucreze în strănătate. Una din atracţiile principale va fi inaugurarea drumului lui Ştefan cel Mare de la Putna prin cele 47 de ctitorii ale marelui voievod, pe unde vor putea trece pelerinii. Iar dacă superbele manastiri bucovinene raman punctul cel mai important din zestrea Bucovinei, potenţialul turistic nu se opreşte aici iar vizitatorii se pot bucura de peisaje de vis şi gusturi tradiţionale.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook