Centru pilot pentru victimele violurilor, la Spitalul UniversitarPrimul centru pilot din România, dedicat gestionării situațiilor de viol, inaugurat în această dimineață, la Spitalul Universitar de Urgență din București! Centrul Pilot de Criză pentru Situaţiile de Viol asigură examinarea medicală și medico-legală, asistența post-traumatică și consilierea victimelor violenței sexuale din toată țara. Prin intermediul noii structuri, se acordă posibilitatea femeilor, victime ale violului, de a primi sprijinul şi îndrumarea de care au nevoie. Potrivit reprezentanților Spitalului Universitar, victimele violurilor se vor putea prezenta direct la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul acestei unitărți sanitare, iar medicul specialist de serviciu în acest departament va anunţa secţia de poliţie, respectiv Serviciul Criminalistică şi Omoruri, care va declanşa procedurile legale pentru începerea urmăririi penale. De asemenea, va emite cele două documente necesare: ordonanţa pentru prelevare de probe şi ordonanța pentru examinare medico-legală. În baza acestor documente, se vor putea recolta produsele patologice necesare, care asigură garanţia obţinerii unor rezultate ce vor putea fi folosite în demersul juridic. Practic, proiectul urmăreşte să plimbe hârtiile şi nu victima violului. Femeile agresate sexual vor primi îngrijiri medicale, consiliere psihologică, îngrijiri sociale şi protecţie socială. Centrul Pilot de Criză pentru Situaţiile de Viol are ca inițiator, Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse dintre femei şi bărbaţi, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Primăria sectorului 5, Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” şi Inspectoratul General al Poliţiei Române.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook