Chitila Film Fest și-a deschis porţile



Vești bune pentru iubitorii de film! Chitila Film Fest și-a deschis, din nou, porțile publicului cinefil, în acest weekend, după un an de pauză.

MARIUS CHINA, organizator festival
”Suntem la a zecea ediție și ne bucurăm că, în acest an, am reușit să facem cea de-a zecea ediție. Ar fi trebuit să fie a unsprezecea ediție, doar că anul trecut a fost un an greu pentru toată lumea.”

Gândit ca o rampă de lansare pentru tinerii regizori care, după participarea la acest eveniment au intrat în cursa pentru marile festivaluri de film internaţionale, Chitila Film Fest s-a bucurat, de-a lungul anilor, de prezența unor personalități marcante, atât din lumea filmului, cât și din lumea muzicii românești, ce au jurizat materialele video înscrise în concurs.

CĂTĂLIN APOSTOL, regizor

”Văd că filmele astea noi și tinerii au început să meargă într-o altă direcție față de ceea ce făceau înaintașii lor și mi se pare că merg într-o direcție foarte bună. Au curaj, au îndrăzneală.”

În prima seară a festivalului au fost proiectate șapte filme documentare, aceasta culminând cu proiecția filmului artistic ”Cardinalul”, în regia lui Nicolae Mărgineanu.

NICOLAE MĂRGINEANU, regizor

”E făcut acum doi ani, este un film omagial pentru episcopul greco-catolic Iuliu Hossu, al cărui destin este fabulos. A fost cel care a citit proclamarea unirii la Alba Iulia, în 1918. Apoi este senator, are o activitate foarte puternică, în societate, dar, după 32 de ani, după venirea comunismului, este arestat, împreună cu toți capii bisericii greco-catolice și ajunge în inchisoarea din Sighet. E o poveste din viața reală, desigur, și sunt încântat că îl arătăm și în seara asta, în parcul acesta minunat.”

Astăzi, în ultima seară de festival, cinefilii sunt invitați să ia parte la vizionarea altor șapte filme de ficțiune și scurt-metraje românești, urmate de festivitatea de premiere și de proiecția filmului ”Granița morții”, în regia lui Cătălin Apostol.

CĂTĂLIN APOSTOL, regizor

”E povestea acelor oameni care, pe vremea lui Ceaușescu, au avut îndrăzneala să fugă din țară, riscând multe, riscându-și libertatea, riscându-și sănătatea, riscându-și chiar viața. Este un film-mărturie, despre un fenomen pe care, din păcate, manualele de istorie nu l-au pomenit aproape deloc.”

Prima seară a festivalului de film de la Chitila a fost un real success! Spectatorii s-au bucurat de complexitatea programelor și de atmosfera unică – filme în aer liber pe malul lacului, la apus.

”Mi se pare plăcut și mă așteptam să fie film ca la televizor, dar sunt impresionat, e frumos, îmi place.”

”Cinematograful trebuie promovat. Filmul, estetica cinematografică trebuie promovată. Ce e de apreciat este ce face primăria de aici și consecvența cu care țin aceste festivaluri.”

Accesul publicului în cadrul C.F.F. este gratuit și se face începând cu orele 18, în Parcul Dendrologic din Chitila.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook