Cișmigiul, în stare de degradare



Nici ploaia din București nu spală panourile informative din parcul Cișmigiu. Întins pe 16 hectare, parcul Cișmigiu din mijlocul orașului, o oază veritabilă de verdeață, se degradează pe zi de trece. Pe lângă toate acestea, iarba este netunsă, panourile informative măzgălite și aleile surpate. Toate acestea se întâmplă chiar la o aruncătură de băț de biroul primarului general, Nicușor Dan.

ALEXANDRA VLAD, reporter
„Încă de la primii pași, indiferent de zona din care se face accesul, ne întâmpină câteva panouri informative. E mult spus informative, deoarece, pe ele nu se poate citi nimic. Sunt acoperite de vopsea, șterse de ploi sau pur și simplu lipsă.”

Oamenii se plâng de mirosuri şi de panourile mâzgălite.

„Din punct de vedere al curățeniei, parcul este destul de curat, ținând cont de aleile pietonale, care sunt curate, îngrijite, coșurile de gunoi sunt prezente. Lumea, din câte văd, aruncă gunoaiele în locurile potrivite, dar anumite panouri publicitare sunt foarte măzgălite cu markere.” 

„În regulă, destul de curat, de bine amenajat, întreținut și e foarte frumos în Cișmigiu. N-am observant încă, am o părere proastă, nu ar trebui să fie măzgălite.” 
 „Este așa și așa, ar putea fi mai curat lacul, de exemplu. Se poate, întotdeauna, să fie mai bine pe partea asta de administrare. Să fie mai clară apa, mai limpede și să fie mai ok și din punctul de vedere al mirosului, de exemplu.” 

Pe vremuri, cei de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti au montat hărți ale parcului, cu cele mai importante atracții, dar între timp au dispărut. Geamurile au fost sparte, afișele furate, locurile de informare vandalizate. Sunt zone imense cu pământ, doar pământ, fără pic de iarbă. Pe lângă lipsa ierbii, sunt multe zone fără borduri, cu mozaic și piatră cubică lipsă. Nimeni de la ALPAB nu s-a ocupat să-i repare în ultimii anii. Mai mult decât atât, Cișmigiul găzduiește mai multe zone tematice. „Colțul șahiștilor”, „Grădina cu trandafiri” sau „Monumentul Gheorghe Panu”, toate aveau câte o plăcuță metalică, pentru informarea vizitatorilor. Între timp și acestea au dispărut și a rămas doar cadrul metalic care o susținea în trecut. Am solicitat un punct de vedere de la ALPAB, pentru a afla când va arăta Cişmigiul ca un parc demn de istoria sa şi vom reveni asupra acestui subiect.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook