Clarificări privind deplasările de Paște, în condiții de distanțare socialăAvând în vedere numărul mare de întrebări primite de la cetățeni cu privire la deplasările din perioada Paștelui, Grupul de Comunicare Strategică și Ministerul Afacerilor Interne vine cu explicații punctuale. Astfel, referitor la deplasarea la părinți sau alte rude în perioada sărbătorilor, Grupul de Comunicare Strategică precizează că sunt permise doar drumurile pe motive justificate, precum acordarea asistenței în cazul vârstnicilor sau bolnavilor, însă doar pentru aprovizionarea acestora și cu respectarea măsurilor de protecție impuse de autorități. În astfel de cazuri se pot face deplasări și pe distanțe lungi.
 
COSMINA STOIAN, reporter ”Vizitele de curtoazie în ziua de Paște nu sunt permise. Organizarea de petreceri în familie este permisă în curtea casei, dacă prin petrecere se înțelege doar cu participarea membrilor familiei care locuiesc în mod normal acolo. Totodată, omul poate merge să-și cumpere carne de miel de la agentul economic autorizat de unde era obișnuit să-și cumpere, cu mențiunea că anul acesta, comercianții nu mai vin cu turme de oi la intrarea în oraș.”

În noaptea de Paște locuitorii din orașe pot ieși în fața blocului pentru a primi lumină de Înviere de la voluntarii Bisericii Orotodoxe Române, dar este obligatoriu ca fiecare să respecte regulile de distanțare socială, să nu aglomereze scara blocului și să nu se formeze grupuri mai mari de trei persoane. Slujbele vor fi săvârşite doar de slujitorii bisericii, fără participarea credincioşilor, fiind transmise în mediul online şi pe canalele de televiziune TV. Ascultarea slujbei în stradă nu poate fi invocată ca motiv pentru deplasare în afara locuinţei, la fel cum nici deplasarea la cimitir nu este considerată de strictă necesitate. Românii sunt sfătuiți să nu neglijeze completarea declarațiilor pe propria răspundere.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook