C.N.A.S. va intra în atenția D.N.A., a anunțat ministrul SănătățiiMinistrul Sănătății, Sorina Pintea, şi-a cerut scuze pacienților, în numele CNAS, pentru problemele sistemului informatic, chiar dacă instituția nu este în subordinea Ministerului. Ea a subliniat că birocrația nu este o scuză pentru indolența care a creat întreaga situație. După o ședință de urgență cu reprezentanții Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Sorina Pintea a anunţat că va sesiza DNA, în legătură cu neregulile de la CNAS. "Există fapte de natură penală", a spus Sorina Pintea, care a precizat că verificările începute în iunie vor fi finalizate în şapte zile, după care acest raport de control va fi depus la DNA. Tergiversări, proceduri birocratice exagerate până când nu au mai putut fi finalizate procedurile de achiziţie, oferte care au fost lăsate să expire - sunt câteva dintre problemele depistate la CNAS.

BIANCA ROTARU, reporter "Ministrul Sănătăţii a acuzat Casa Naţională de Asigurari de Sănătate că, timp de mai mulţi ani, a blocat ceea ce înseamnă funcţionarea normală a sistemului. Sorina Pintea are soluţii pentru deblocarea sistemului. încheierea în regim de urgenţă a unui contract de mentenanţă şi achiziţionarea unei infrastructuri hardware suplimentare pentru sistemul cardului de sănătate."

Ministrul Sorina Pintea a spus că sunt mai multe aspecte care trebuie rezolvate pe termen mediu şi lung, unul referindu-se la securitatea cibernetică, altul la contractarea de urgenţă a unor servicii privind auditarea în integralitate a sistemului. Sorina Pintea a fost nevoită să intervină,după ce sistemul cardului de sănătate a avut sincope majore în ultimele 12 zile. Potrivit Sorinei Pintea, în prezent, capacitatea de stocare a sistemului este ocupată în proporție de 98%, ceea ce pune în pericol funcţionarea lui.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook