Codaşi la studii superioareRomânia ocupă ultimul loc, în Uniunea Europeană, la numărul absolvenţilor de studii superioare! Potrivit Eurostat, doar puţin peste 26 la sută dintre tinerii din ţara noastră au terminat o facultate. Datele statistice, realizate pentru anul 2020, se aplică la categoria de vârstă 30-34 de ani.

FLORINA ILICEA, reporter

” Pe primul loc se clasează Luxemburg, unde peste 62 la sută dintre tinerii, cu vârste cuprinse între 30-34 de ani, sunt absolvenți de studii superioare. Urmează Cipru cu aproximativ 60 la sută şi Lituania cu peste 59 la sută. La coada clasamentului se situează Ungaria, Italia, iar la final, țara noastră, cu o pondere de peste 26 la sută.”

În mod paradoxal, în anul 2017, România se situa pe locul opt în Uniunea Europeană, la numărul absolvenților de facultate. La vremea respectivă, tara noastră însuma peste 121 de mii de absolvenți. Cu toate acestea, numărul a fost în scădere de la an la an. În 2015 erau peste 133.000 de absolvenți, iar în 2016 ajunseseră la sub 122.000. Studiile au arătat că un tânăr român din trei renunță la facultate. Cele mai frecvente motive invocate sunt lipsa banilor sau lipsa perspectivelor ulterioare de angajare. Anul trecut, media procentuală a absolvenților de studii superioare, la nivelul Uniunii Europene, a fost de 41 la sută.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook