Colectiv: Pedepse grele pentru patroni şi funcţionari



4 ani mai târziu au venit condamnările în cazul Colectiv, în urma căruia 64 de tineri şi-au pierdut viaţa. Sentinţe grele pentru patronii clublui dar şi pentru administratora firmei de artificii sau pentru pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti care au verificat localul, fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor de securitate la incendiu. Astfel, foștii patroni ai clubului Colectiv, George Anastasescu, Costin Mincu, şi Paul Gancea au primit pedepse de câte 11 ani și opt luni de închisoare. Şi fostul primar al Primăriei Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la opt ani și șase luni. De asemenea, timp de cinci ani acesta nu poate beneficia de mai multe drepturi. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au mai decis ca fosta angajată a Primăriei Sectorului 4, Aurelia Iofciu, să fie condamnată la opt ani de închisoare cu executare. Pedepse cu închisoare au primit și administratorul firmei de artificii, Daniela Niță, condamnată la 12 ani și opt luni, pirotehnisul Zaharia Viorel, condamnat la nouă ani și opt luni în spatele gratiilor, pirotehnistul Moise Marian, condamnat la 10 ani, patronul firmei de artificii, Cristian Niță, la trei ani și jumătate de închisoare. Pompierii Antonina Radu și George Petrică Matei au primit pedepse de câte nouă ani și două luni. Fostele angajate ale Primăriei Sectorului 4, Larisa Ganea și Ramona Moțoc au primit pedepse cu închisoare de șapte, respectiv trei ani. De asemenea, condamnate au fost și firma clubului Colectiv și cea de artificii. Totodată, judecătorii au stabilit plata mai multor daune morale, în valoare de 50 de milioane de euro. O parte din bani vor merge către unităţile spitaliceşti care i-au tratat pe răniţi.

TORA APETRII, reporter

"Decizia magistraţilor nu este definitivă și poate fi contestată în 10 zile. De altfel, procurorii ceruseră pedepse cuprinse între 12 şi 15 ani de detenţie în acest dosar şi amenzi maxime pentru firmele implicate. Unul dintre supraviețuitorii de la Clubul Colectiv, Adrian Albu, consideră că pedepsele date de judecători sunt „foarte ușoare”, şi crede că suntem departe de a vedea că se face dreptate."

Tragedia din clubul bucureştean Colectiv a avut loc în 30 octombrie 2015. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi numărul victimelor a ajuns la 64. Un supravieţuitor din Colectiv s-a sinucis la un an şi jumătate după incendiu. Iubita sa decedase în seara sinistrului.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook