Colegiul Medicilor din România a lansat campania "Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet"Mergeţi la medic atunci când aveţi probleme de sănătate, nu vă stabiliţi diagnosticul singuri, de pe internet! Colegiul Medicilor din România a lansat campania "Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet", prin care trage un semnal de alarmă asupra riscurilor la care se supun oamenii care caută sfaturi medicale pe reţelele de socializare sau pe forum-uri, în loc să recurgă la o consultaţie medicală de specialitate. Aceştia riscă astfel întârzierea stabilirii unui diagnostic corect şi, de multe ori, ajung la doctor într-o fază avansată a bolii. Medicii spun că astfel de cazuri sunt tot mai multe în România.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Colegiul Medicilor atrage atenţia că, pe internet, la celălalt capăt al reţelei, cel mai adesea nu se află un medic, ci o persoană fără pregătire de specialitate, neidentificabilă sau chiar un computer, oricum, cineva care nu își asumă nicio răspundere pentru informația pe care o oferă."

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, a subliniat că aceeaşi boală diferă ca evoluţie, posibilităţi terapeutice şi resurse de vindecare de la un om la altul, subliniind că românii trebuie să aleagă, atunci când este vorba despre sănătatea lor, sfatul unui medic. În plus, el a atras atenţia că, prin programele cu care este prevăzut, telefonul mobil poate stoca şi trimite inclusiv date medicale ale unei persoane, precum puls, tensiune arterială, stil de viaţă, care pot fi transferate în mari reţele şi sisteme, iar persoana respectivă poate deveni ”un obiect de lucru manipulabil în scop necontrolat”.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook