Comisi Europeană vrea să impună cărți de identitate cu date biometriceCărțile de identitate ale cetățenilor Uniunii Europene vor trebui să cuprindă date biometrice, și anume amprente digitale și imagini faciale care vor fi stocate pe cipul documentului. Măsura este inclusă într-un set de propuneri ale Comisiei Europene, ce au ca scop restrângerea spaţiului de manevră al teroriştilor şi infractorilor, prin privarea lor de mijloacele necesare pentru planificarea, finanţarea şi săvârşirea infracţiunilor.

CLAUDIU VITANOS, redactor "Pentru a împiedica utilizarea documentelor frauduloase, care pot fi folosite inclusiv de terorişti şi infractori din ţări terţe pentru a intra în Uniunea Europeană, executivul de la Bruxelles vrea stabilirea unor standarde comune de securitate în întregul bloc comunitar. Există însă şi riscuri legate de protecţia datelor personale."

Potrivit unui studiu realizat de Agenţia Europeană pentru drepturi fundamentale, 50% dintre oficialii serviciilor europene de frontieră și de viză intervievați au vorbit despre greșelile de introducere a datelor în sistemele IT. Există de asemenea riscul unei false potriviri a amprentelor digitale. În prezent, includerea amprentelor digitale în cardurile de identitate este opţională în ţările Uniunii Europene. Marea Britanie, de exemplu, nici nu eliberează astfel de carduri, iar în Grecia siunt valabile în continuare buletine de identitate pe hârtie. Se estimează că 80 de milioane de europeni deţin în prezent un document de identitate ce nu poate fi citit de un computer.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook