Concert de suflet, la Baia MareSpectacol de excepție la Baia Mare! Corul Național de Cameră "Madrigal – Marin Constantin", unul dintre cele mai renumite ansambluri corale din România și din Europa, dirijat de Anna Ungureanu, a prezentat spectacolul "Săptămâna Patimilor" la Catedrala Episcopală Ortodoxă "Sfânta Treime" din Baia Mare. Pe lângă repertoriul cu lucrări de muzică sacră românească și universală, publicul s-a putut bucura și de fragmente din celebrul "Florilegiu bizantin" – impresionanta colecție de muzică pascală structurată de Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal, sau "Credo" ("Missa în do minor", fragmente), de Wolfgang Amadeus Mozart. De asemenea, actul artistic a fost completat de inserții dramatice ale tinerilor actori Marius Turdeanu și Theo Marton, precum și de prezența copiilor din corurile Programului Național Cantus Mundi din județul Maramureș.

AMBIANȚĂ 

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a oferit, cu bucurie, o serie de distincții reprezentanților corului.

IONEL BOGDAN, președinte, Consiliul Județean Maramureș "Pentru că suntem în Săptămâna Patimilor, și că am avut onoarea de a fi gazda acestui frumos regal, doresc să acord câteva distincții, distincție de excelență domnului Emil Pantelimon, directorul Corului Național de Cameră "Madrigal – Marin Constantin", în semn de aleasă prețuire pentru contribuția adusă promovării artei și a culturii muzicale. Sunteți un pilon al stabilității și al excelenței artistice în cadrul corului."

AMBIANȚĂ

"Sub bagheta dirijorului, sunetele devin mesaje și muzică și muzica este o poveste transmisă cu măiestrie și sensibilitate. Vă mulțumim din suflet pentru experiența pe care ne-ați dăruit-o, prin pasiunea, devotamentul și viziunea dumneavoastră."

Gabriel Ștețco, administratorul public al județului Maramureș, spune că acest concert a adus pace în sufletele tuturor.

GABRIEL ȘTEȚCO, administrator public, jud. Maramureș "Corul "Madrigal – Marin Constantin" a fost o adevărată plăcere pentru întreg Maramureșul pentru că nu a mai fost în Maramureș de peste 10 ani. Pentru maramureșeni și pentru băimăreni a fost o onoare. Așa cum bine știți Corul Madrigal la Baia Mare a avut un spectacol interpretând Săptămâna Patimilor și în acel spectacol pe care l-au prezentat în fața a câtorva sute de băimăreni, de maramureșeni, au pus în operă întreaga săptămână a patimilor. Corul Madrigal și Spectacolul Săptămâna Patimilor desfășurat în Catedrala Episcopală din Baia Mare a fost în parteneriat cu Visit Maramureș și cu Consiliul Județean Maramureș."

Acesta a transmis și un mesaj tuturor maramureșenilor, înaintea Sărbătorilor Pascale.

GABRIEL ȘTEȚCO, administrator public, jud. Maramureș "Le doresc tuturor maramureșenilor ca Lumina Sfântă a Învierii Domnului Nostru, Iisus Hristos, să ajungă în sufletele lor, să aducă pace în sufeletele lor, să aducă pace în ființa interioară a lor, să aducă pace în relația cu Dumnezeu, dar și cu toți semenii noștri."

Evenimentul a încântat și inspirat comunitatea băimăreană, aducând bucurie și emoție în sufletele spectatorilor. Evenimentul a fost realizat de Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook