Condiția precară a școlii românești, scoasă la iveală de pandemieRomânia pică examenul la Educație în fiecare an și nu dă semne că ar fi capabilă să pună la punct și să aplice o strategie de primenire a situației, în folosul generațiilor viitoare. Este adevărat că, perioada pandemiei este cu adevărat grea și pentru școala românească, dar s-a dovedit o perioadă de corigență generală, în care nu a fost aplicată o strategie coerentă, care să ajute cadrele didactice și elevii să se pregătească la un nivel decent. Lipsa de idei, de viziune, de curaj și subfinanțarea sistemului de învățământ și-au spus cuvântul. Dacă privim, de exemplu, spre școala online din mediul rural, vedem imaginea deplorabilă din zonele defavorizate ale țării. Potrivit unui studiu realizat de Fundația World Vision România, 40% dintre elevii din mediul rural nu au participat la ore, iar una din patru școli de la țară nu are conexiune la internet.

BIANCA ROTARU, reporter ”Doar 64% dintre cadrele didactice au organizat cursuri online, mai arată studiul realizat de World Vision România. O treime dintre acestea au fost nevoite să trimită temele prin Whatsapp, Messenger sau pe foi printate, din cauză că elevii nu aveau acasă laptop, tabletă sau computer. Potrivit studiului, mai mult de jumătate dintre părinții din satele României nu-și permit să dețină dispozitive digitale pentru fiecare elev din familie.”

Conform cercetării World Vision România, noul an școlar va începe cu aceleași lipsuri. Astfel, 1 din 4 şcoli nu are conexiune la internet, iar 9 din 10 şcoli nu au acces la dispozitive digitale. În ceea ce privește percepția dascălilor despre situația școlii românești la ora actuală, 87% dintre directorii de unități de învățământ chestionați cred că învăţarea online nu mai trebuie extinsă, 60% dintre ei cred că procesul educațional va fi afectat din cauza pandemiei și că materia trebuie reluată, 16% sunt de părere că starea emoțională a elevilor va fi afectată. Rezultatul este acela că riscul de analfabetism va crește cu 12%, ca urmare a crizei generate de pandemia de Covid-19. Condițiile de viață din mediul rural s-au înrăutățit în perioada pandemiei ca urmare a faptului că 60% dintre părinţi nu au lucrat, iar 40% nu au reuşit să asigure deloc sau au asigurat doar parţial produsele de strictă necesitate pentru familie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook