Condiții de creditare pentru „Noua Casă”Programul Noua Casă, la start! Față de vechiul program Prima Casă, acesta vine cu mai multe schimbări. Astfel, valoarea locuințelor vechi sau consolidate, care pot fi achiziționate, crește la 70.000 de euro, cu un avans de 5%. Pot fi cumpărate și locuințe mai scumpe, cu o valoare cuprinsă între 70.000 si 140.000 de euro. Avansul în acest caz este de 15%.

BIANCA ROTARU, reporter „Prin noul program nu se mai pot construi case, cum era în programul anterior, se pot doar cumpăra locuințe finalizate și recepționate, cu interdicția ca acestea să fie vândute în primii cinci ani. În funcție de perioada creditului, rata începe de la 1.500 de lei și ajunge la peste 1.800 de lei. Cei care vor să-și cumpere locuință prin acest program trebuie să aibă un salariu minim cuprins între 3.300 și 4.100 de lei.”

Pentru a acorda un astfel de credit, banca cere o serie de acte, printre care acordul ANAF, copie a actului de proprietate al vânzătorului asupra imobilului pe care vrea să îl vândă, extrasul de Carte Funciară în original și copie după ante contractul de vânzare-cumpărare a locuinței. În costurile pentru credit sunt cuprinse toate comisioanele, taxele și dobânzile aferente accesării unui credit. Astfel că, pentru a accesa un împrumut Noua Casă, beneficiarul trebuie să țină cont de comisionul de evaluare a imobilului, taxa de administrare a contului, asigurarea locuinței și altele. Aprobarea creditului durează aproximativ două săptămâni. De asemenea, beneficiarul trebuie să-și deschidă un depozit colateral, cu echivalentul a trei rate de dobândă. Analiștii sunt de părere că în urma aplicării programului Noua Casă, prețurile apartamentelor noi riscă să crească artificial, în condițiile în care a crescut garanția acordată de stat și plafonul maxim s-a dublat.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook