Condiții deplorabile, descoperite de comisarii A.N.P.C. în gări și trenuri de călătoriConcluzii alarmante, după controalele efectuate de comisarii de la Autoritatea Naţională pentru Protecția Consumatorilor în gările din țară.

COSMINA STOIAN, reporter „Încăperi cu mucegai, scări măcinate, săli de aşteptare neîncălzite sau cu scaune rupte, compartimente de călătorie murdare și cu uși care se închideau doar cu sfoară sau cu bucăţi de plastic, rampe acoperite de zăpadă şi blocate de crengi și gunoaie. Asta au descoperit comisarii Protecției Consumatorilor în timpul controalelor efectuate în gări și în trenurile de călători din România. Conditii despre care ai crede ca se mai gasesc doar in lumea a treia.”

PAUL ANGHEL, director, A.N.P.C. „În gările din București, ca Gara Basarab, au existat pavimente lipsă, lipsă plăci. Am avut infiltrații în anumite zone, în zona peroanelor, în zona de așteptări, în zona de trecere pe linie de cale ferată. Există abateri care au fost remediate la grupurile sanitare. În incinta Gării de Nord s-a închis un grup sanitar pentru că exista un canal deschis, o gaură prin care putea să cadă un copil sau un adult.”

Au fost însă şi cazuri pozitive. Puţine, ce-i drept.

PAUL ANGHEL, director, A.N.P.C. „Sunt gări din județul Mehedinți în care au existat probleme, Filiași, Giugiu, Ialomița. Dar au fost și zone gen Alba, Oradea, o gară din Sibiu, care arată foarte bine. Se vede că sunt administratori buni acolo, ai CFR Infrastructură.”

VOX „Nah! Credeți că s-a schimbat ceva în ultimii ani? Nu! Întârzieri, mizerie, fără perdele. Asta e. Mai durează!”

VOX „Despre gări nu pot să spun cuvinte frumoase. Mi se par neîngrijite și ar avea nevoie de o renovare.”

VOX „Gările sunt groaznice, credeți-mă! De la Făget, până la Văleni și București, sunt mormane de gunoaie. Nici o gară nu e refăcută. Credeți că s-a schimbat ceva în ultimii ani? Nu, absolut nimic. Dovadă și dezastrul de aseară. Nimeni nu se mai ocupă cu nimic, numai să exploateze.”

Echipele Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au controlat şi firmele care îşi desfăşoară activitatea în zona gărilor. În unele unități erau vândute produse de patiserie expirate, pâinea era ţinută în saci menajeri, iar carnea în aparate frigorifice pline de rugină. Sute de kilograme de alimente au fost retrase de la vânzare, iar unitățile găsite în neregulă au fost sancționate. Au fost verificati 398 operatori economici care prestează servicii în domeniul transportului feroviar de călatori și operatori economici care își desfășoară activitatea în incinta sau în apropierea gărilor. Comisarii au constatat abateri în 295 de unități şi au aplicat circa 200 de amenzi, cu o valoare totală de peste un milion 200 de mii de lei.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook