Conferință privind reunificarea peninsulei coreene, la BucureștiPrețul dezbinării și importanţa unificării, la conferinţa dedicată sprijinirii reunificării pașnice a Peninsulei Coreea, organizată la Palatul Parlamentului. Foști șefi de stat, printre care și fostul președinte al României, Emil Constantinescu, au vorbit, la București, despre situația din peninsula coreeană și efectul acestei situații în actuala conjunctură globală. Printre vorbitori s-au numărat Rexhep Qemal Meidani, fostul președinte al Albaniei, Stanislav Stanislavovich, fost președinte al Sovietului Suprem din Republica Belarus, Stjepan Mesic, fost președinte al Croației, Viktor Yushchenko, fost președinte al Ukrainei, Haris Silajdzic, dar şi fostul președinte al României, Emil Constantinescu.

MAN HEE LEE, Președinte HWPL ”La început, Coreea a fost o singură peninsulă, toată lumea lucrează din greu pentru unificarea Coreei, şi cred că lucrul acesta se va realiza.”

EMIL CONSTANTINESCU, fost preşedinte al României ”Despre pacea durabilă se poate vorbi numai atunci când va exista o cultură a păcii. Această idee a fost preluată şi de Asociaţia Interquality, de coaliţia interparlamentară de pe lângă ONU, şi este una dintre multele manifestaţii care se înscriu în această idee, de pace durabilă.”

Conferința care a avut loc sambată și duminică la Palatul Parlamentului a fost organizată de Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light în colaborare cu Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului. Procesul de unificarere a Peninsulei coreene a fost inițiat în luna iunie a anului 2000, când cele două țări au ajuns la un acord de colaborare, pentru a realiza o unire pașnică în viitor. Totuși, acest proces întâmpină dificultăți, din cauza tensiunilor care persistă între cele două țări surori.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook