Conflict între conducerea Universității București și Ministerul EducațieiScandal în învăţământul universitar! Rectorul Universităţii Bucureşti dă în judecată Ministerul Educaţiei, pentru că a redus, din toamna acestui an, numărul locurilor bugetate în anul I pentru forma de învăţământ cu frecvenţă la universităţile din Consorţiul Universitaria. Într-o scrisoare deschisă, rectorul Mircea Dumitru acuză Ministerul Educaţiei că a tăiat „cu ură şi răzbunare” din locurile de admitere la cele mai vechi şi mai prestigioase universităţi din ţară, în timp ce a suplimentat locurile la celelalte. Astfel, Universitatea pierde milioane de lei.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter "Potrivit rectorului Mircea Dumitru, la studiile de licenţă, Universitatea pierde 60 de locuri faţă de anul precedent, la master sunt alocate cu 334 de locuri mai puţin, iar la doctorat, au fost "tăiate" 59 de locuri, cu 17% mai puţin decât în anul universitar 2017-2018."

Rectorul Universităţii din Bucureşti spune, ironic, că le va recomanda studenţilor să îşi facă masteratul sau doctoratul la tractoare sau la ingineria motostivuitoarelor, „fără ifose de ştiinţe umaniste". Ministerul Educaţiei a reacţionat dur. Într-un comunicat citat de hotnews.ro, Ministerul vorbeşte despre rezultate nesatisfăcătoare ale Universității din București la doctorat și despre derapaje de la buna guvernanță. “Din analiza datelor publice ale Universității din București, pare mai degrabă că la examenul de admitere poate fi declarat admis oricine, doar cu scopul ca universitatea sa încaseze finanțarea corespunzătoare”, se mai spune în comunicat. Conform repartizării preliminare a granturilor, nouă universități din 56 pierd locuri în anul universitar 2018-2019. Singurele universități care se regăsesc pe listele cu tăieri de locuri atât la licență, cât și la master și doctorat sunt cele care au criticat guvernele PSD.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook