Consecințele psihozei carburanțilorPsihoza care a provocat cozi uriașe, miercuri-seară, la stațiile de carburanți din România are consecințe, atât în buzunarele celor care s-au năpustit să-și facă provizii de benzină și motorină, cât și asupra speculanților de pe piața carburanților. După ce, inițial, au asistați pasivi la propagarea zvonului privind scumpirea carburanților, după ce a început asaltul asupra benzinăriilor, guvernanții au decis să aplice măsuri drastice. Miercuri-seară, după ce a primit semnale privind creșterea bruscă a prețurilor la combustibili, premierul Nicolae Ciucă a dispus controale ample la benzinării.

NICOLAE CIUCĂ, premierul României ”Statul român are obligaţia de a-şi proteja cetăţenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată, provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie, pentru ca, din lăcomie sau din orice alte motive, să încerce să destabilizeze economia ţării şi viaţa cetăţenilor.”

Totodată, Guvernul a anunțat că nu sunt probleme cu stocurile de carburanți, iar România nu are nicio problemă cu aprovizionarea stațiilor. În declarația susținută astăzi, premierul a precizat că nu va permite nicio tentativă de speculă.

NICOLAE CIUCĂ, premierul României ”România este o țară sigură, în care securitatea și siguranța noastră sunt garantate față de orice formă de agresiune, iar garanțiile trebuie să includă și stabilitatea economică. ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței au demarat investigațiile, pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale, abuzive, care nu au nicio justificare reală economică.

Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România. Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate. Guvernul nu permite astfel de practici și va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja cetățenii și mediul de afaceri. Atrag atenția că orice altă tentativă de a destabiliza echilibrele economice ale țării va fi de îndată, ferm și aspru pedepsită prin intervenția statului român.”

În baza dispoziției date de șeful Executivului, privind activarea imediată a instituțiilor de control și verificare a situației generate de creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a cerut Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF demararea unei ample acțiuni de verificare a pieței combustibilului din România. Echipele ANAF, alături de comisari din cadrul ANPC și reprezentanți ai Consiliului Concurenței vor verifica întreg lanțul comercial. Este vorba despre stațiile de vânzare a carburanților, distribuitorii en-gros, antrepozitele fiscale și companiile implicate. Consiliul Concurenței monitorizează piața carburanților și investighează situațiile în care preturile au crescut foarte mult, fără a avea o justificare economică. ”Este o situație internațională dificilă și volatilă generată, în principal, de adoptarea măsurilor economice de combatere a agresiunii ruse în Ucraina. În acest context, noi veghem ca unele companii să nu profite de această situație, deoarece o eventuală creștere nejustificată a prețurilor poate conduce la sancțiuni”, a declarat șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook