Consiliul Județean Ilfov dă în judecată GuvernulConflict la nivel înalt! Consiliul Judeţean Ilfov dă în judecată Guvernul României, pentru blocarea unui proiect vital. Este vorba despre extinderea reţelei de alimentare cu apă și de management al apelor uzate, în 22 de localităţi, proiect care necesită investiţii de peste 340 de milioane de euro din fonduri nerambursabile. Autoritățile județene încearcă din 2014 să obțină acceptul Ministerului Fondurilor Europene pentru depunerea documentației necesare atragerii fondurilor. La cererea Ministerului, au revizuit proiectul de opt ori, dar tot nu au primit aprobare. La 14 martie, Consiliul Județean Ilfov a înaintat Ministerului Fondurilor Europene Contestația în procedură prealabilă acționării în judecată, urmând ca, în cazul în care ministerul nu rezolvă problema, să înceapă procesul.

MARIAN PETRACHE, președinte, Consiliul Județean Ilfov "Nici acum nu știu care sunt motivele reale. Din acest motiv am făcut acel lucru. Este firesc, primul pas în acționare în judecată a Ministerului Fondurilor Europene, pentru incapabilitatea lui de a pregăti cererea de finanțare de peste 342 de miliarde de euro. Ne văităm că nu avem bani europeni."

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, consideră că ilfovenii sunt privați de cel mai mare proiect de investiții din judeţ, din rațiuni birocratice și de ordin politic.

MARIAN PETRACHE, președinte, Consiliul Județean Ilfov "Bineînțeles că ne-am gândit și la motive politice. Cum explic, cum planul de dezvoltare Ilfov a primit jumătate decât au primit celelalte județe. Acțiunea mea în instanță e determinată de nevoia de a avea condiții mai bune pentru cetățeni, de nevoia de a rezolva niște probleme, dacă nu pot fi rezolvate altfel."

Ilfov este singurul județ din țară cu creștere demografică. Modernizarea infrastructurii este cu atât mai necesară cu cât extinderea urbană spre localitățile limitrofe Capitalei a înregistrat o creștere constantă în ultimii 16 ani.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook