Constantin Butișcă a lansat volumul „Bihoreni de ieri și de azi”Volum special, dedicat bihorenilor! Profesorul Constantin Butișcă, autor al mai multor monografii ale unor localități din zona Bihorului, a lansat volumul „Bihoreni de ieri și de azi”, o lucrare amplă, realizată în ultimii doi ani. Este întocmită ca un dicționar pe capitole, în care sunt prezentați oameni cu realizări în domeniile lor de activitate.

CONSTANTIN BUTIȘCĂ, scriitor „E pornită cartea în urmă cu doi ani de la cărțile despre bihoreni, „Almanahul”, „Monografia Crișanei” a lui Tripon în '36, „Oameni din Bihor” a lui Neș, „Oameni din Bihor” a lui Vasilescu și altele. Și am adăugat acestora, bihoreni de ieri și bihorenii de azi, prin discuții cu oamenii avizați din domeniile din care face referire cartea și precizez că este vorba despre opt capitole. Am început cu academicienii așa cum era și firesc și precizez că în Bihor există 23 de academicieni la ora actuală. Cinci sunt încă în viață la această dată, pe urmă am continuat cu artiștii care, fiind mulți, i-am grupat în 11 subcapitole. În capitolul al treilea, am prezentat preoții, episcopii, pastorii din Oradea și Bihor.” 

În capitolele următoare, profesorul Butișcă prezintă militarii de carieră, jurnaliștii, medicii și politicienii care, de-a lungul timpului, au făcut cinste Bihorului prin ceea ce a realizat fiecare, ca om și profesional. Ultimul capitol al lucrării este dedicat bihorenilor care și-au dedicat viața comunității. Este vorba de activiști culturali, activiști obștești și alții.

CONSTANTIN BUTIȘCĂ, scriitor „Cartea se vrea un omagiu adus acelor oameni care au făcut ceva în comunitatea în care au trăit, Bihorul sau Oradea. Și precizez că avem foarte mulți bihoreni și aș dori ca această carte să constituie un omagiu la adresa lor și să îi ajute pe cei de azi să le păstreze vie memoria.” 

Vomulul profesorului Constantin Butișcă poate fi achiziționat de la Editura Brevis din Oradea. Autorul lucrează deja la următorul volum al dicționarului „Bihoreni de ieri și de azi”, care va cuprinde capitole dedicate inginerilor, istoricilor, arhitecților, juriștilor și profesorilor din județul Bihor.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook