Constructorii, în stradăPeste 3.000 de sindicaliști din construcţii, membri ai Federaţiei Generale a Sindicatelor Familia, au protestat, miercuri, în Piaţa Victoriei din București. Constructorii nu sunt de acord cu planul Executivului de a elimina facilităţile fiscale acordate salariaţilor din acest sector. Dacă li se reduc veniturile, mulți dintre ei vor pleca din România, în alte ţări, în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit, susțin protestatarii.

(AMBIANȚĂ PROTEST)

Federaţia Generală a Sindicatelor Familia propune Guvernului un pachet de măsuri, pentru a preveni efectele eliminării facilităţilor fiscale, de la 1 septembrie 2023. Printre aceste măsuri se numără negocierea şi încheierea unui contract colectiv la nivel de sector şi includerea unui mecanism pentru menţinerea veniturilor salariale nete pentru angajaţii din construcţii şi din sectorul materialelor de construcţii. Totodată, sindicaliștii vor eliminarea treptată a facilităţilor fiscale, cu respectarea calendarului asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, începând cu 2025, realizarea unui studiu de impact pentru analiza inoportunităţii reale a eliminării bruşte a facilităţilor din sectorul de construcţii, ajustarea alocărilor financiare pentru lucrările de investiţii finanţate de către stat sau din fonduri europene, astfel încât să le permită constructorilor să îşi ajusteze costurile cu personalul. De asemenea, vor pregătirea unei politici salariale a sectorului pentru următorii ani, care să aducă o reechilibrare a salariilor, în special în sectorul privat, modificarea legislaţiei achiziţiilor publice şi introducerea de clauze sociale, pregătirea unor pachete de măsuri pentru reducerea muncii la negru şi la gri în sector, inclusiv introducerea cardului lucrătorilor în construcţii.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook