Consumul de medicamente a scăzut în pandemie



Pandemia de COVID-19 a afectat și piața de medicamente! Astfel, românii cumpără mai puține cutii de la lună la lună, consumul scăzând cu 16,6%, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare de piaţă Cegedim. Șeful Terapia Cluj, Dragos Damian, a declarat că vom ieși mai bolnavi din pandemie, față de cum am intrat și a atras atenția asupra importanței producției locale de medicamente, mai ales pe fondul crizei sanitare actuale. Acesta explică faptul că scăderea se înregistrează din cauza faptului că oamenii nu mai ajung la farmacii şi în spitale, în contextul de față. De altfel, asociaţiile de pacienţi atrag atenţia asupra riscului la care sunt expuşi pacienţii cu alte afecţiuni, care nu găsesc tratamente sau sunt nevoiţi să aştepte pentru a fi trataţi.

BIANCA ROTARU, reporter „Proprietarii de farmacii spun că au observat că oamenii nu mai cumpără medicamente de prevenţie, eliberate fără prescripţie medicală cum sunt, de exemplu, suplimentele alimentare. Pacienții se limitează, acum, la reţeta eliberată de medic sau la tratamentul punctual pentru o afecţiune.”

În ceea ce priveşte valoarea medicamentelor, vânzările de unităţi au cumulat 1,2 miliarde de lei în luna iunie a acestui an, în scădere cu 13% faţă de iunie 2019. O scădere de aproape 20% a consumului de medicamente ar fi catastrofală, punctează Dragos Damian. Pandemia a pus sub presiune chiar și industria producătoare de medicamente, una dintre puținele care au funcționat în perioada restricțiilor pe fondul stării de urgență. În acest context, producătorii europeni au găsit cu greu materia primă pentru a duce la bun sfârșit procesul de producție a medicamentelor, atât de utile în lupta cu noul coronavirus. Cei mai multi dintre ei au fost dependenți de importurile din țări precum India și China. Mai mult de atât, și costurile materiei prime au crescut.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook