Contracte de finanțare pentru nouă monumente istorice, prin Programul RO-CULTURABalon de oxigen, pentru proiectele de restaurare şi revitalizare a monumentelor istorice! Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, şi directorul Unitatății de Management a Proiectului, Bogdan Trîmbaciu, au semnat, astăzi, nouă contracte de finanţare aferente proiectelor de restaurare şi revitalizare a monumentelor istorice. Proiectele fac parte din Programul RO-CULTURA, finanţat prin Granturile Serviciului Economic European 2014 – 2021. Până în prezent, au fost finanţate 109 astfel de proiecte.

ALEXANDRA VLAD, reporter „Scopul proiectului vizează îmbunătățirea managementului patrimoniului cultural. Au fost depuse 27 de cereri de finanțare, iar 9 proiecte sunt, în final, finanțate. Cele 9 proiecte creează peste 100 de locuri de muncă.”

BOGDAN GHEORGHIU, ministrul Culturii „Acesta este cel mai mare dintre cele şapte apeluri din cadrul programului privind restaurarea şi revitalizarea monumentelor istorice. Nouă monumente istorice vor căpăta o nouă înfăţişare . Cele nouă proiecte câştigătoare aparţin, în majoritate, unor instituţii publice. Şapte dintre ele sunt dezvoltate în parteneriat cu entităţi din Norvegia şi Islanda.”

BOGDAN TRÎMBACIU, director, Ministerul Culturii „Programul RO-CULTURA există datorită finanţărilor oferite de Norvegia, Islanda şi Liechtenstein pe cadrul 2014 – 2021. Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, a mai gestionat acest tip de fonduri şi a mai avut două programe în valoare totală de 27 de milioane de euro în perioada 2013 – 2017, prin care a finanţat 109 proiecte şi am avut un grad de absorbţie de peste 90%.”

Printre clădirile care vor beneficia de restaurare se numără Muzeul Județean „Teoharie Antonescu”, casa memorială a compozitorului Paul Constantinescu și Casa de Cultură „Vila Elisabeta”. Suma maximă acordată pentru un proiect este de 2 milioane de euro, însemnând 80% din totalul cheltuielilor, iar valoarea fiecărui proiect se apropie de această limită. Proiectele vor fi puse în practică începând cu 1 octombrie, iar lucrările trebuie să fie finalizate în maximum 43 de luni.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook