Controverse şi nemulţumiri la înmormântarea regelui Mihai



Istoricii consideră că nu se respectă tradiția înmormântărilor regale: sicriul nu va fi adus cu trenul regal, așa cum s-a întâmplat la înmormântările celorlalți regi și nu va fi depus pe un afet de tun. Iar potrivit directorului Muzeului Curtea de Argeș, ora nu este potrivită. Gara din Curtea de Argeș, clădire monument istoric, este într-o stare avansată de degradare și nu poate găzdui un eveniment de o asemenea amploare. Familia regală a decis că ultimul drum al Majestății Sale Regele Mihai să se facă pe șosea.

IPS CALINIC, arhiepiscop de Argeş

"Da, e foarte bine că nu îl aduc cu trenul regal pentru că gara nu arată foarte bine, noi tot am insistat cu gara aceasta, gara Sinaia de vreun an doi să fie restaurată că e păcat, e un lucru necesar și în vederea venirii Regelui Mihai cu trenul în gară, mă rog s-a hotărât că va veni cum a venit și Regina Ana, și e foarte potrivit."

Localnicii sunt și ei dezamăgiți că ritualul de înmormântare nu va putea fi respectat și spun că este vina autorităților locale pentru felul în care arată gara.

VOX: "Foarte proastă, pentru că trebuia să fie ca un muzeu!"

VOX: "Ce să mai, e lăsată în părăsire practic, ca și altele, deși este un monument istoric, sigur că da!"

VOX: "Deci ar fi trebuit să arate mult mai bine pentru că e o clădire veche, nu s-a făcut nimic!"

O altă problemă, semnalată de un istoric, care este și consilier local, este că înmormântarea va avea loc seara.

ŞTEFAN DUMITRACHE, istoric şi consilier local

"Un program, să îi zicem rupt de tradiția înmormântărilor regale și care nu respectă nicidecum cutuma, tradiția care a fost până acum, un altfel de sistem gândit mi se pare mult prea modern având în vedere că vorbim de un rege al României, un comandant suprem al armatei române, un mareșal care și a condus armata pe front și care a fost decorat de toate țările lumii și mai ales de țara sa, este trist ce se întâmplă iar ora de înmormântare este total nepotrivită."

Trupul neinsufleţit al Regelui Mihai va ajunge la Curtea de Argeş sâmbăta viitoare, iar slujba de înmormântare va fi oficiată la ora 18.45, într-un cadru privat.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook