Coplată cu efecte adverseAsociaţia Naţională Pentru Protecţia Pacienţilor nu vede cu ochi buni propunerea Ministerului Sănătăţii privind impunerea unei plăți suplimentare, în cazul în care pacientul asigurat solicită serviciile unui medic anume. Preşedintele asociației, Vasile Barbu, susține că propunerea Ministerului Sănătății nu este potrivită pentru sistemul de sănătate din România. Conform impact.ro, Barbu a precizat că ținta este aceea ca pacientul să aibă acces nediscriminatoriu şi echitabil la servicii medicale. Propunerea cu pricina ar produce, însă, discriminări și inechităţi, îngrădind accesul la servicii medicale pe criteriul ”am bani, am acces, nu am bani, nu am acces”.

LORENA PODAR, reporter ”Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții care au, deja, asigurări de sănătate și vor să acceseze serviciile unui anumit medic. Potrivit notei de fundamentare, strategia vizează pilotarea furnizării anumitor servicii ambulatorii cu posibilitatea alegerii profesionistului, în baza unei coplăți reglementate legal și suportate de beneficiar. De asemenea, ar urmări programarea transparentă a serviciului respectiv în sistemul electronic de programări.”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține, însă, că informațiia privind eventuala introducere a unei noi taxe pentru pacienții asigurați din România a fost prezentată neprofesionist. El subliniază că proiectul strategiei naționale de sănătate pentru perioada 2023-2030, pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății, aduce în discuție o reformă, până în anul 2030, a sistemului de sănătate, care trebuie să extindă accesul la serviciile ambulatorii și să creeze premisele apropierii serviciilor medicale de pacienți. Rafila a mai adăugat că este vorba doar despre un proiect pilot, care trebuie să se desfășoare între 2026 și 2028. Strategia este supusă dezbaterii publice și, dacă Executivul consideră că nu este oportun acest pilot, poate să dispară din planul de acțiuni.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook