Corina Creţu: "Trebuie să ascultăm vocea cetățenilor noștri"



Opțiunea desființării UE este pe masă și trebuie luată în calcul, consideră comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici. "Putem continua la fel ca până acum, cu pași mărunți, putem să revenim la competențe mai naționale, putem să ne limităm la piața unică sau, de ce nu, să desființăm Uniunea Europeană", a spus Moscovici. Precizările vin după ce președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a prezentat în plenul Parlamentului European cinci scenarii posibile privind reformarea blocului comunitar post-Brexit. Variantele presupun niveluri diferite de integrare: de la o Europă ce se mulţumeşte să fie o piaţă unică, până la o Uniune şi mai integrată decât în prezent, trecând printr-o Europă ”cu mai multe viteze”, ”în care cei care vor mai mult fac mai mult” împreună, în domenii ca apărarea, de exemplu, fără să fie blocate de statele mai reticente.

Juncker a îndemnat statele membre să se inspire din aceste propuneri de reformă, în vederea pregătirii summitului de pe 25 martie de la Roma, când se vor aniversa 60 de ani de la semnarea Tratatului fondator al Uniunii. Deocamdată, executivul comunitar a optat să nu detalieze fiecare scenariu în parte, dorind ca într-o primă fază să provoace o dezbatere la care sunt chemaţi să participe toţi cetăţenii europeni. În ultimele zile, Jean-Claude Juncker a pledat însă în mod public în favoarea unei Europe care să-şi asume să avanseze ”cu mai multe viteze”, pentru a depăşi opoziţiile care blochează prea adesea anumite proiecte. La rândul lor, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez François Hollande au pledat pentru ca anumite ţări europene să meargă înainte, în grupuri mici, în anumite domenii. 

Comisarul european pentru politica regională Corina Crețu a precizat că variantele privind viitorul blocului comunitar, prezentate de Jean-Claude Juncker, 'trebuie discutate pentru a vedea împreună care este calea cea mai bună de urmat', iar Uniunea trebuie să își stabilească viziunea în funcție de așteptările cetățenilor 

Corina Creţu a anunțat totodată că va 'participa la dezbaterea publică pe această temă din toate statele membre și implicit din România' pentru ca 'vocea românilor sa fie auzită". Creţu a mai subliniat că prioritatea Comisiei Europene este 'menținerea unității familiei celor 27 de state membre, indiferent de scenariul care va întruni consensul în lunile și anii următori'.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook