Corturi pentru cursuri, la școlile aglomerate. Tunelurile de dezinfecție, periculoase pentru sănătateDin toamnă, elevii ar putea merge prin rotaţie la şcoală, dacă ne vom confunta cu un nou val de îmbolnăviri de COVID-19. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie nu exclude scenariul ca orele de curs să se desfăşoare în containere sau în corturi amplasate în curtea şcolilor. Aceste măsuri ar urma însă să fie aplicată doar în cazul claselor suprapopulate, unde nu exisă condiţii pentru respectarea regulilor de distanţare impuse de Ministerul Sănătăţii. Șefa Educaţiei a mai precizat că infrastructura şcolilor, mai ales a celor din mediul urban, nu ajută la respectarea distanţei de doi metri între elevi. Pe de altă parte, tunelurile de dezinfecție pentru elevi, montate în zeci de școli și recomandate în Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației, sunt considerate „risc pentru populație” de Organizația Mondială a Sănătății.

COSMINA STOIAN, reporter ”Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că pulverizarea persoanelor cu dezinfectanţi cum ar fi într-un tunel, poartă sau cameră nu este recomandată în niciun caz. Această practică poate fi dăunatoare fizic şi psihologic şi nu reduce capacitatea unei persoane infectate de a răspandi virusul prin picături sau contact. Efectul toxic al pulverizării de substanţe chimice, cum ar fi clorul, pe persoane, poate duce la iritaţii la nivelul ochilor şi pielii, bronhospasm cauzat de inhalare şi efecte potenţiale gastro-intestinale, cum ar fi greaţa şi voma.”

Opinia experților O.M.S.este împărtășită și de Institutul Național de Sănătate Publică, aflat în subordinea Ministerului Sănătății, care a emis și un comunicat în acest sens.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook