Cresc veniturile, dar și cheltuielile, în gospodăriile din RomâniaVenituri mai mari, cheltuieli mai mari! Veniturile totale ale gospodăriilor din România au crescut în primul trimestru al acestui an cu 5,3% faţă de trimestrul anterior, până la 3.250 lei pe lună, echivalentul a 791 de euro. De asemenea, cheltuielile s-au majorat cu 2,6%, la 2.760 de lei, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, veniturile totale ale gospodăriilor au crescut cu 9,5%. O gospodărie din România are, în medie, în jur de 2,6 persoane, astfel că venitul lunar pe membru de familie a fost de 1.233 lei în primul trimestru din acest an, cu 65 de lei mai mult faţă de trimestrul precedent. Potrivit INS, în primul trimestru din acest an, o gospodărie din România a cheltuit, lunar, 2.761 lei, cu 88 lei sub nivelul veniturilor băneşti lunare.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Statisticile arată că, în România, o familie alocă 70,1 % din venituri pentru consum: alimente, întreţinere, alcool şi ţigări, transport, îmbrăcăminte şi încălţăminte. 20,9 % din bani se duc pe impozite, iar ce mai rămâne are alte destinaţii."

Din cheltuielile de consum, 35% au fost pentru alimente, 19,4% pentru întreţinerea locuinţei, 7,9% pentru băuturi alcoolice şi ţigări, 5,5% pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte, 6,7% pentru transport, 4,8% pentru mobilier şi reparaţii în locuinţă, 5,1% pentru comunicaţii, doar 5% pentru sănătate şi 3,2% pentru recreere şi cultură. Statisticile oficiale arată că gospodările din mediul rural sunt mai dependente de prestaţiile sociale, unde acestea reprezintă 23,9% din veniturile totale, în timp ce în oraşe prestaţiile sociale contribuie cu 20,4% la veniturile totale ale populaţiei. Nivelul este în uşoară scădere faţă de trimestrul I al anului 2016, când 22,4% din veniturile totale proveneau din prestaţii sociale.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Sandokan, Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Comerciantul
Drama istorica

Comerciantul

Mulți oameni măreți au avut începuturi modeste. Spre finalul tumultuoasei Dinastii Joseon, Chun Bong Sam este un negustor ambulant care a moștenit conducerea unui grup comerciant în dificultate.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook