Criză de imunoglobulină în RomâniaCriza de imunoglobulină în România! Pacienții cu imunodeficiențe primare nu și-au primit nici până acum medicamentele promise să intre în țară în jurul datei de 20 ianuarie. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunţat că intenţionează să declanșeze mecanismul de protecție civilă, dacă nu ajunge la o înțelegere cu producătorii de medicamente. Mecanismul este un instrument institutit de Comisia Europeană începand din 2010, pentru o gestionare eficientă a dezastrelor. Ministrul spune că producătorii de medicamente au o parte din vină în criza imunoglobulinelor. "Chiar dacă au beneficiat de suspendarea taxei de clawback pe o perioadă de doi ani de zile, aceştia nu au făcut nimic. Au notificat că nu vor mai aduce imunoglobulinele, dar atât. Nimeni nu i-a mai sancționat și nu i-a mai întrebat nimic", a spus Sorina Pintea, într-o emisiune de televiziune. Până la remedierea situaţiei, săptămâna aceasta vor fi distribuite spre spitale o mie de doze de imunoglobuline, joi vor sosi alte 600 de fiole, iar săptămâna viitoare încă 2.125, a precizat ministrul Sănătăţii. Doi pacienți au surzit pentru că n-au avut tratament, iar o femeie a murit la finalul anului trecut, tot din aceeași cauză.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Secretul mastii
Drama

Secretul mastii

În jurul anului 1700, prințul moștenitor Lee Seon luptă împotriva organizației Pyunsoohwae, organizație care se pregătește să privatizeze alimentarea cu apă a Joseon-ului.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook