Criza Euthyroxului, departe de a fi rezolvatăSecretul dispariției Euthyroxului de pe piața farmaceutică românească, dezvăluit de președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu. Producătorul a ales să-l comercializezela în alte țări, la un preț de patru ori mai mare. O cutie de Euthyrox se vindea în farmaciile românești la un preț cu puțin peste 10 lei.

prin telefon: VASILE BARBU, președinte, A.N.P.P. „Criza este generată, în primul rând, de demotivarea producătorului sau a celor care dețin autorizații de punere pe piață în România. Deci demotivarea lor prin preț, prin metodologia de calcul al prețului la medicamente.”

Circa 500.000 de români au nevoie de Euthyrox, unul dintre cele mai utilizate medicamente pentru tratarea afecțiunilor tiroidei.

BIANCA ROTARU, reporter ”În luna martie, premierul Ludovic Orban declara că Ministerul Sănătății și Agenția Națională a Medicamentului caută soluții pentru aprovizionarea farmaciilor cu Euthyrox. 5 luni mai târziu, pacienții continuă să caute disperați medicamentul, dar autoritățile statului ignoră cu desăvârșire această problemă de sănătate publică.”

Euthyroxul este un medicament de bază în tratarea pacienților cu afecțiuni tiroidiene, în patologia gușii benigne sau maligne, în completarea deficitelor cu substituție cu hormoni tiroidieni. Lipsa tratamentului duce la complicații, care, uneori, pot fi fatale.

prin telefon: VASILE BARBU, președinte, A.N.P.P. „Lipsa acestor medicamente, pentru că sunt un grup de medicamente, dacă ele nu sunt asigurate, consecințele, atât în plan economic, dar și în plan social, dar și în ce privește drepturile, dreptul la viață, la sănătate, sunt toate afectate. Întârzierea tratamentului pentru pacienți are implicații destul de grave, chiar vitale, de risc vital.”

O soluție ar fi producerea medicamentului la noi în țară. Dar, și aici, ne lovim de bariere și piedici, în special de bani și de procedură.

prin telefon: VASILE BARBU, președinte, A.N.P.P. „Se poate produce la și la noi. Există un producător, în România, care s-a oferit să producă Euthyrox, dar are nevoie de sprijinul statului, pentru că acolo se fac investiții, se fac cheltuieli. Cheltuielile de autorizare de punere pe piață sunt foarte mari.”

Deși producătorul român a cerut sprijin, Guvernul României nu a oferit suport și nici garanții.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook